Fotball

Overtidskongen Mienna slo til igjen

Med sitt tredje overtidsmål denne sesongen sørget Tor Martin Mienna (26) for at TUIL tok sin 11. strake seier.

LEVERER PÅ OVERTID: Når klokken passerer kvart på, og overtid, er Tor Martin Mienna en farlig mann for motstanderne.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Tidligere i år har reisaværingen scoret på overtid mot Grorud borte og Finnsnes hjemme. Og søndag sørget han for at TUIL kunne ta nye tre poeng hjem i bagasjen fra Kjelsås.

– Scoringen er uten tvil den viktigste på lenge. Det var en utrolig deilig følelse å få foten på ballen etter et 70-metersløp og se den gå i mål, sier Mienna til iTromsø.

Les også

Sveits-draktene raknet: - Jeg håper ikke Puma produserer kondomer

Slik forklarer Mienna at han er blitt overtidskonge:

– Jeg får jo ganske god tid til å «analysere» motstanderlaget fra benken. Samtidig kjenner man jo til følelsen av å utgjøre en forskjell fra tidligere, så kanskje det har noe å si. I tillegg til at man får gode pasninger og gode involveringer fra meget gode medspillere, og da kan det ofte bli mål.

Leder med ni poeng

Mienna kom inn som innbytter i det 88. minutt. 26-åringen har startet en del kamper på benken denne sesongen.

– Det er deilig og være avgjørende og bidra med scoringer og assists. Jeg prøver alltid å vise at jeg vil være med og kjempe om en av de 11 startplassene, sier angrepsspilleren, som kunne notere seg for årets fjerde scoring – og sjette målpoeng – i serien.

– Du føler kanskje du har lagt inn en god søknad om startplass nå?

– Det blir opp til Gaute (Helstrup) å bestemme hvem som starter, så får vi bare gjøre jobben som kreves på treningsfeltet, svarer Mienna.

Les også

Disse EM-kampene kan gå i svart for 300.000 abonnenter

Siden Finnsnes bare klarte 1-1 hjemme mot Alta, leder TUIL nå 2.-divisjon ni poeng foran Skeid og Finnsnes.

– Så langt har egentlig alt gått bra. Det er mye god jobb og riktig fokus som står bak resultatene våre, så gruppa er meget godt fornøyd, sier Mienna.

– Kan slå rekorden

TUILs rekord i 2.-divisjon er 19 strake seire i 2003. Kan årets utgave slå den rekorden? Det må «Dalingan» vinne ytterligere ni strake kamper.

– Jeg må nok svare den kjedelige klisjeen: «Vi tar en kamp av gangen». Men alt er mulig! Vi vet vi er god nok til og slå alle lag i avdelingen, og uten altfor mange skader og unødvendige suspensjoner, så er det mulig, sier Mienna.

TUIL var klart best i førsteomgang mot Kjelsås, men ledet bare med ett mål til pause. Etter hvilen klarte Oslo-laget å snu til 2-1-ledelse før Mohammed Ahamed sørget for fortjent 2-2-utligning i det 90. minutt.

Tre minutter på overtid pirket Mienna inn 2-3 etter at Simon Laugsand hadde fosset fram på venstrekanten og slått et godt innlegg.

Dermed ble det elleville jubelscener i Oslo.

PS! Elverum tapte i helgen mot Nybergsund, og TUIL er dermed det eneste laget uten poengtap i de tre øverste divisjonene.

Les mer om

  1. Fotball 2. div