Fotball

Budsjettsprekk og millionsmell for nytt Vålerenga-stadion

Vålerenga nye storstue blir 50 millioner kroner dyrere enn planlagt.

Slik skal det nye stadionet i utgangspunktet se ut. Foto: Pål T. Rørby / Arkitektkontoret Lille Frøen (ill.)

  • Sindre Trygsland

På sine egne nettsider skriver klubben at ekstrakostnadene på den nye arenaen vil bli på cirka 50 millioner kroner. Årsaken til dette er ifølge klubben forurensning og vanskelige grunnforhold.

Det opprinnelige budsjettet på stadion var på 720 millioner kroner, og den skal etter planen stå klar på Valle i 2017. — Vi tar det fulle og hele ansvaret for å finne gode løsninger på de utfordringene vi står overfor, og vi har god tro på at vi skal få til det, sier styreleder Åge Petter Christiansen til vif-fotball.no.

Vålerenga kjøpte tomta av Oslo kommune i 2008 for én krone. Da var en av forutsetningene for kjøpet at "kommunen ikke skulle pålegges noen form for økonomisk risiko".

LES OGSÅ: Vålerenga får grønt lys, starter stadionbygging til høsten

— Prosjektet satte av penger til å håndtere forurensing og grunnforhold, men det viser seg i ettertid at de reelle kostnadene blir langt høyere, skriver klubben.

Videre skriver klubben at 10 millioner av de ekstra utgiftene er knyttet til omlegging av midlertidig anlegg til Valle Hovin skøytebane.

— Det er en forutsetning fra kommunen at Vålerengas behov i sin helhet skal finansieres gjennom utleie av øvrige arealer. Vi kan derfor ikke ta opp nye lån, og kostnadene er allerede kuttet til beinet, sier Christiansen.

3. september 2015 fikk Vålerenga Fotball grønt lys for å bygge arenaen på Valle Hovin. Planen var i utgangspunktet en tilskuerkapasitet på 18.000 tilskuere, der 6.000 av dem skal være ståplasser.

Les også

  1. Vålerenga på vei ut av Ullevaal stadion

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball