Presset øker på Mourinho i Champions League

Manchester United-manager José Mourinho vil at hans spillere skal gå til tirsdagens mesterligakamp mot Young Boys som om det er siste mulighet til å gå videre.

José Mourinho og Manchester United har fått en treg start på Premier League. Samtdig sliter laget med å score hjemme i Champions League.
  • ole.henrik.tveten@ntb.no

– Jeg vil at de skal starte sterkt. Jeg vil at vi skal gi alt fra start, sa Mourinho om hvordan han vil sine spillere skal framstå mot Young Boys.

Han har advart spillerne om at dersom det ikke blir seier tirsdag, må laget vinne borte mot Valencia i den siste gruppespillskampen for å fortsatt være med i turneringen.

– Det er ikke en avgjørende kamp tirsdag, men jeg vil at mine spillere skal spille som om det var den siste sjansen til å kvalifisere seg. Jeg vil at de skal spille som om det var en utslagsrunde, sa Mourinho på pressekonferansen før møtet med sine sveitsiske motstandere.

Manchester United og Paul Pogba tar tirsdag imot Young Boys i mesterligaen. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB scanpix.

Lindelöf ute

Der bekreftet han at forsvarsspilleren Victor Lindelöf trolig har pådratt seg en muskelskade og blir ute i cirka en måned.

– Vi trenger alle tilgjengelige spillere i det vanskelige juleprogrammet fram til kampen mot Newcastle 2. januar. Får vi Lindelöf tilbake til det, vil det være bra, sa Mourinho.

United har hatt som vane å starte kampene forsiktig så langt denne sesongen, men mot Young Boys ønsker Mourinho andre takter fra spillerne.

Juventus leder mesterligaens gruppe H med sine ni poeng. United er nummer to med sju, mens Valencia og Young Boys har henholdsvis fem og ett poeng.

Sikrer avansementet?

Dersom United vinner mot Young Boys, samtidig som Valencia ikke vinner sin kamp mot Juventus, vil Manchester United være sikret avansement før siste gruppespillskamp.

United har fortsatt ikke scoret i sine to hjemmekamper i mesterligaen denne sesongen. Hjemme mot Valencia ble det 0-0, mens det ble 0-1-tap hjemme mot Juventus.

Ikke siden 2005 har United spilt tre europeiske hjemmekamper uten å score.

(©NTB)