Fotball

- Jeg har lenge ønsket meg til Molde. Dette var første gangen jeg hadde muligheten til å si ja

Det er halvannet år siden første gang MFK prøvde å kjøpe ham. Nå kunne Thomas Kind Bendiksen (25) bestemme sjøl, og da var han aldri i tvil.

Lagkamerater: Thomas Kind Bendiksen sammen med Molde-strateg Harmeet Singh (bak) under A-landslagets samling i De forente arabiske emirater for ett år siden. Foto: NTB SCANPIX

 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (rbnett.no): Kontrakten med Tromsø gikk ut etter sist sesong. Lille julaften signerte Bosman-spilleren treårskontrakt med MFK.

– Molde har vært det ledende laget i norsk fotball de siste årene, så når det kom interesse derfra var klubben absolutt et førstevalg for meg, sier Harstad-gutten på telefon til Romsdals Budstikke.

Han flytter til Molde i slutten av neste uke. Mandag 12. januar samles MFK-troppen til årets første fellestrening.

Solskjær prøvde først

Foran 2012-sesongen returnerte Kind Bendiksen til Tromsø fra et opphold i skotske Glasgow Rangers. Sommeren etter kom Ole Gunnar Solskjær på banen, men Tromsø avviste henvendelsen.

Også Tor Ole Skullerud har forsøkt å hente midtbanespilleren til Molde tidligere, både før 2014-sesongen og seinest i sommervinduet.

– Forklaringa er så enkel som at Tromsø ikke har hatt lyst til å selge meg. Klubben opplevde en kjempeskuffelse med nedrykk for to år siden, og besluttet å beholde meg og andre for å rykke rett opp igjen der TIL hører hjemme. Det har ikke vært opp til meg.

– Men du selv har vært interessert i en overgang tidligere?

– Jeg har forholdt meg til Tromsøs vurdering, og har hatt stor forståelse for den. Det er ingen sure miner. Jeg har lenge ønsket meg til Molde, men dette var første gang jeg hadde muligheten til å si ja.

– Hvilke andre alternativer hadde du nå?

– Det har også vært utenlandsk interesse, uten at jeg har lyst til å gå inn på klubbene. Men jeg synes det er så spennende det som skjer i Molde, og det er også klart at kvalifisering til Champions League har trukket meg den veien, sier han.

Kjenner Skullerud

Kind Bendiksen har god kjennskap til Tor Ole Skulleruds kvaliteter på og utenfor fotballbanen. Han slår fast at treneren også har vært en faktor i vurderinga.

– Jeg har jobbet tett med Tor Ole tidligere, og vi hadde en god EM-kvalifisering sammen med G18-landslaget. Jeg hadde et par veldig fine samtaler med ham før jeg tok beslutninga nå, og legger ikke skjul på at det var viktig for meg. Jeg liker det han står for, både som trener og person.

– Kan du bekle andre roller i Molde-laget enn de to sentralt på midtbanen?

– Jeg har et godt bilde av hvordan Tor Ole vil bruke meg, og det er kanskje sentralt i banen jeg kommer mest til min rett. De to siste sesongene i Tromsø har jeg spilt alene eller som en av to sentralt på midten. Før det var jeg mer offensiv, hengende bak spissen eller ute på sida. Det var jeg også i Glasgow Rangers. Så jeg tror jeg kan brukes i de fleste rollene offensivt.

Kompis med Flo

Kind Bendiksen har lang fartstid på aldersbestemte landslag. Der har han også møtt og blitt kjent med mange av dagens Molde-spillere.

– Per Egil Flo er den som går lengst tilbake. Vi er samme årgang og har spilt mye sammen helt siden G15-landslaget. Jeg har også spilt mye med Harmeet Singh opp gjennom årene. På samlinga med A-landslaget i Abu Dhabi for ett år siden var jeg sammen med Martin Linnes, Ørjan Nyland og Vegard Forren. Jeg har spilt med og mot en rekke av spillerne i Molde. Det er en gruppe med stor sult og egne ambisjoner. Alle pusher hverandre. Det liker jeg.

– Hvem av MFK-spillerne er den vanskeligste du har møtt?

– Jeg ble voldsomt imponert over Vegard Forren i min første sesong i Tippeligaen med Tromsø, før han reiste til Southampton. Vi hadde store problemer med oppspillene og duellstyrken hans, sier Thomas Kind Bendiksen.

Les også

 1. Eikrem på vei til Hellas

 2. - Molde er flaggskipet i norsk fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Thomas Kind Bendiksen
 3. Molde FK