Solskjær og Cardiff håper på Giggs-hjelp

— En gutt fra Cardiff bør gjøre oss en tjeneste.

svp://18745?view=ap

Cardiff fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen mot Stoke sist helg, men sliter fortsatt i bunnen av tabellen og kjemper for å unngå nedrykk. I nedrykkskampen håper Cardiff-manageren på hjelp fra en tidligere lagkamerat.

Ryan Giggs har tatt over ansvaret i Manchester United ut sesongen, og Solskjærs tidligere klubb skal møte Cardiffs nedrykksrivaler Norwich og Sunderland i serieinnspurten.

— Jeg har naturligvis snakket med Giggsy og ønsker ham lykke til med jobben. En gutt fra Cardiff bør gjøre oss en tjeneste de to neste kampene, sier Solskjær under fredagens pressekonferanse.

Les også

Ryan Giggs: - Jeg har gitt meg selv en femårskontrakt!

Giggs, som er født i Cardiff, roses av den walisiske klubbens norske manager.

— Jeg vet ikke hvordan ledelsen på Old Trafford tenker, men han har alt som skal til for å bli en glimrende manager, sier Solskjær.

Se video fra dagens pressekonferanse øverst i saken.

- Vi har muligheten

Waliserne ligger tredje sist og har to poeng opp til sikker plass. Tabelljumbo Sunderland er ett poeng bak Solskjærs lag, men har én kamp mindre spilt.

— Det er tre kamper igjen, og vi er to poeng fra trygg plass. Vi har en mulighet. En seier søndag er noe både vi og Sunderland trenger, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

— Vi går ikke inn i kampen og bekymrer oss over hva alle andre tenker. Vi konsentrerer oss om oss selv og forsikrer oss at vi får jobben gjort, sa nordmannen.

Overrasket over bunnstriden

41-åringen sier laget har trent godt denne uken og at de er klare for den ekstremt viktige kampen mot Sunderland. Gustavo Poyets menn sjokkerte Chelsea da de vant på Stamford Bridge forrige helg og tar med seg mye positivt til helgens kamp.

— Det snakkes om at Sunderland er i god form, men vi ser bra ut før kampen.

Solskjær sa på pressekonferansen at han er overrasket over utviklingen i bunnstriden denne sesongen.

— Vanligvis er det ett lag som sakker akterut, men det er annerledes denne sesongen. Det er tett både i topp og bunn, sier han.

Bellamy klar for spill

Forrige helg fikk Cardiff med seg et potensielt svært viktig poeng i kampen for overlevelse da de spilte 1-1 mot Stoke.

Mot slutten brant Stoke et kjempesjanse, og der og da trodde Solskjær at toget var gått.

— Forrige uke sa alle at vi måtte vinne, men etter den sjansen de hadde mot slutten var jeg fornøyd med det ene poenget. Da Oussama Assaidi vendte bort Kevin Theophile Catherine tenkte jeg at «det var det», men vi har den beste keeperen i ligaen, sier manageren om David Marshall som har vært Cardiffs klart beste spiller denne sesongen.

Til helgens kamp er superveteran Craig Bellamy klar for spill igjen.

— Han kommer til å spille, men vi får se om det blir fra start eller om han kommer inn fra benken. Uansett er han utrolig viktig i kamper som dette, sa Solskjær. (©NTB)

svp://18745?view=ap