Fotball

Liverpool satte klubbrekord - nå får Klopp pris

Jürgen Klopp ble kåret til månedens manager i Premier League.

Jürgen Klopp ble kåret til månedens manager i Premier League.
  • NTB

Klopp får prisen for fjerde gang siden han ble Liverpool-manager.

Klopp hedres etter at Liverpool vant sine fire første seriekamper for sesongen, med 12-3 i total målforskjell. Sammen med avslutningen av forrige sesong har laget hans satt klubbrekord med 13 seirer på rad i Premier League.

Klopp ble foretrukket i et finalefelt der Pep Guardiola (Manchester City), Roy Hodgson (Crystal Palace) og Brendan Rodgers (Leicester) var de øvrige nominerte.

  • SPILLER DU FANTASY? HER ER RUNDENS TIPS: Derfor bør man kvitte seg med en Liverpool-spiller

– Beæret

Norwich-spiss Teemu Pukki er samtidig kåret til månedens spiller i Premier League for sitt målrush. Han er den tredje finne som hedres på den måten i Premier League.

Pukki var en av seks nominerte og ble foretrukket framfor Manchester City-trioen Sergio Agüero, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling, samt Burnley-spiss Ashley Barnes og Liverpool-stjernen Roberto Firmino.

– Jeg føler meg virkelig beæret. Jeg må takke mine lagkamerater og manageren for å ha gjort det mulig. Dette er mer enn jeg kunne tro da sesongen startet, sier Pukki til Premier Leagues nettsted.

Han noterte fem mål og en assist på de fire første seriekampene. Hans hat trick mot Newcastle ga Norwich klubbens første seier etter opprykket. Pukki scoret også mot Liverpool og Chelsea og ble den 10. spiller noensinne som har scoret i sine tre første Premier League-kamper.

Teemu Pukki i duell med Chelsea-forsvaret i eliteseriekamp for Norwich. Finnen er kåret til månedens spiller i Premier League.

Brennhet

– Jeg håper jeg kan fortsette å score mål, sier 29-åringen, som kom til Norwich sommeren 2018 fra danske Brøndby. Hans mål hjalp klubben til opprykk fra mesterskapsserien.

Etter sin fenomenale sesongstart fortsatte Pukki å herje i landslagspausen og ble matchvinner da Finland slo Hellas i EM-kvalifiseringskamp. Han scoret også i hjemmetapet mot Italia.

Pukki er første finske vinner av prisen for månedens spiller i Premier League siden Mikael Forssell i mars 2004. Den aller første var Sami Hyypiä i november 1999.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Jürgen Klopp
  2. Premier League
  3. Liverpool FC