Fotball

Ranheim trenger poeng - Bakenga på benken

Svein Maalen har valgt et lag uten Mushaga Bakenga fra start mot Viking.

Mushaga Bakenga er hentet inn for å score mål for Ranheim. Men han får ikke starte helt ennå. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

 • Christian Skare Stendal

STAVANGER: Bakenga er det siste tilskuddet til Ranheim-troppen, etter at han ble hentet inn på lån fra Tromsø tidligere denne uken.

Den hurtige spissen kan komme godt med for et Ranheim-lag som har slitt med mangelen på en notorisk måljeger denne sesongen.

Michael Karlsen og Mads Reginiussen er lagets toppscorere med fattige fire mål hver, og Ranheim har kun maktet å score 20 ganger på 18 serierunder. Bare Strømsgodset og Sarpsborg, 19 mål hver, har scoret færre.

Les også

Ranheim henter Mushaga Bakenga

Men Karlsen får fornyet tillit på topp av Ranheim-trener Svein Maalen. Det betyr at Bakenga blir å finne på benken fra start, som eneste klare spissalternativ. Jørgen Olsen Øveraas er nok en gang foretrukket for Øyvind Alseth på høyrebacken, mens Øyvind Storflor skal bidra med rutinen sin fra høyrekanten.

Det er full bunnstrid som gjelder for Ranheim når 40 prosent av sesongen gjenstår.

Les også

Ranheim i nedrykksstriden: – Jeg lar meg ikke stresse

Med tre poeng ned til nedrykksplass, handler alt om å ta poeng for å berge plassen. Viking kan bli en tøff nok motstander i så måte.

Det nyopprykkede laget har overrasket denne sesongen, slik Ranheim gjorde i fjor, og er plassert på øvre halvdel av tabellen foran sesonginnspurten.

Slik starter Ranheim (4–3–3): Even Barli - Jørgen Olsen Øveraas, Daniel Kvande, Ivar Erlien Furu, Aleksander Foosnæs - Magnus Blakstad, Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor, Michael Karlsen, Eirik Tønne

Benken: Magnus Lenes, Øyvind Alseth, Olaus Skarsem, Torbjørn Heggem, Mushaga Bakenga, Ola Solbakken

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Svein Maalen
 2. Eliteserien
 3. Mads Reginiussen
 4. Michael Karlsen
 5. Fotball
 6. Ranheim TF