Tettey: - Vi trenger litt magi

Slik skal Norge lage Buda-fest i kveld.

VIL GJØRE NOE SPESIELT: Alexander Tettey vil gjerne sende Norge til EM søndag kveld. Her sammen med Haitam Aleesami på Gardermoen før avreise til Ungarn.
  • Anders Pamer

Norge viste i hjemmekampen at de var bedre enn Ungarn. Det var likevel ikke nok. En keepertabbe fra Ørjan Nyland og håpløs mangel på effektivitet gjorde at ungarerne kunne vende hjem med et meget godt resultat.

Planene for returmøtet er selvsagt under utarbeidelse. De fleste landslagsspillerne BT har snakket med tror en lignende prestasjon som den på Ullevaal vil være tilstrekkelig til å slå madjarene i deres egen hovedstad.

SKUFFELSE: Markus Henriksen og Alexander Søderlund ser skuffet ut etter Ungarns scoring på Ullevaal.

— Vi må gjøre litt av det samme som i Ullevaal-kampen, men de kommer nok til å legge seg enda mer bakpå. Da er det viktig at vi har enda mer bevegelse og enda høyere balltempo. Vi må kunne skryte av Ungarn, de var smarte, store og sterke. Uflaks og udyktighet gjorde at vi ikke scoret på dem. Da må vi bare gjøre mye av det samme, men få mål, sier Alkmaar-spiller Markus Henriksen.

— Har jo spilt på Stadion!

Alexander Tettey var oppgitt etter tapet på Ullevaal. Han påpekte at i internasjonal fotball må sjansene settes, ellers blir man straffet. Han tror Norge må komme med trolldom i bagasjen.

— Vi må komme opp med noe spesielt i Budapest. Kombinasjonsspill som går fort, litt "magic", rett og slett.

Peter Kovacs er ungareren som nesten har gjort nordmann av det etter mer enn et tiår i norsk fotball. Han forklarer hva som venter Norge på helt nye Groupama Arena i Budapest:

— Jeg synes de ungarske supporterne var outstanding på Ullevaal, og i Budapest venter det samme. Bortsett fra at her var det kanskje 1000 fans - der nede blir det nok fullsatt - over 23.000. De er veldig patriotiske, veldig høylydte. Men jeg tror ikke det er noen grunn til å frykte rasistisk hets mot noen av de norske - ikke i Budapest, sier spissen.

Tom Høgli er ikke redd for trøkket. Nordmennene har nemlig erfaring fra helt spesielle arenaer...

— Nei, vi har folk som spiller i Bundesliga og Europaliga. De fleste av oss har til og med spilt i gryten på Brann Stadion, så dette skal gå greit, blunker nordlendingen.

Høgli er sikker på at dersom Norge presterer som i hjemmekampen, da blir det norsk fest i Budapest.

— De har en ekkel inngang til denne kampen, mens vi ikke har noe å tape. Jeg ser for meg det samme kampbildet som sist. Spesielt på høyresiden dominerte vi helt. Vi må være enda litt mer skarpere og sette større fart i ballen. Vi så at da hang de ikke helt med.

— Kjappere

Alexander Søderlund svidde to gode sjanser i hjemmemøtet. Haugesunderen står med nedslående ett mål på sine 24 landskamper som spiss. Han er inne på mye av det samme som lagkameratene:

— Vi må gjøre det samme som i hjemmekampen, men sette sjansene våre. Være mer presise foran mål.

Ørjan Nyland har selvsagt et visst ønske om å revansjere seg. Han ser for seg å beleire motstanderlaget fra første sekund:

— Vi må angripe fra første stund og bygge videre på det vi gjorde i hjemmekampen. Vi viste at vi kan trille ball i hatt med dette laget, og det skal vi gjøre der nede.

Jo Inge Berget ar tilegnet seg mye erfaring denne sesongen, og har levert avgjørende bidrag både for klubblaget Malmö og landslaget. Han etterlyser høyere fart i kulen.

— Vi kommer til å ha ballen mye der nede, også. Da må vi spille en del kjappere og overraske dem inne i boksen. Jeg tror vi kommer til å produsere mange sjanser, og da gjelder det å sette den.

Men kanskje er det friskusen Pål André Helland som har den enkleste og mest konsise løsningen på oppgaven som venter Høgmos karer:

— Vi trenger den samme prestasjonen som hjemme, bare at vi må få den jævla ballen i mål!

Hør podcasten etter landskampen mot Ungarn

I den siste utgaven av Aftenpodden Sport forsøker vi å hente oss inn igjen etter det skuffende tapet for Ungarn på Ullevaal torsdag kveld.

Bertil Valderhaug gjester studio og forteller om de gangene han er blitt lurt, og Roger Finjord, kvinnelandslagets sjef, er på besøk og deler både historier fra Alta og tanker om landslaget.