Fotball

Hødd gir ikke opp: - Vi kan fortsatt kjempe om direkte opprykk

Før kampen mot topplaget Sogndal mener Eirik Ulland Andersen at eliteserien 2016 fortsatt er innenfor rekkevidde.

Eirik Ulland Andersen har drakt nummer 23 i Hødd, og runder 23 år mandag. Når lederlaget Sogndal kommer på besøk til Høddvoll. Der forventes 3.000 tilskuere til storkampen, og da får kanskje bursdagsbarnet høre bursdagssangen fra tribunene? Og hva kan passe bedre enn om han repliserer ved å bende et frispark klint i krysset! Foto: Fredrik Refvem

 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth

KL. 19: HØDD-SOGNDAL: Følg kampen direkte og chat med vår reporter.

For noen tiår siden var det en populær norsk film som het «Hurra for Andersen». Og mandag kan Hødd-patriotene stemme i, når Sogndal er motstander på Høddvoll. For den dagen fyller Eirik Ulland Andersen 23 år.

– Jeg gleder meg veldig til den kampen, som selvsagt blir litt spesiell når jeg har bursdag samme dag. Og jeg har forstått det slik at det blir folksomt på Høddvoll, og det stortrives jeg med, smiler Eirik.

Han har ingen god forklaring på hvorfor forrige kamp endte med 0-3 mot ordinære Follo borte.

Les også

Ny beskjed om Hødd-jobben: - Det kan skje fort

For lavt

– Det var i hvert fall ikke undervurdering, heller det motsatte. Kanskje vi hadde for stor respekt for Follo? Vi ble i hvert fall liggende altfor lavt i starten av kampen, og det utnyttet de.

Men Sogndal blir en annen «skål» – både for bursdagsbarnet og de andre på Hødd.

– Det er jo i slike kamper mot topplagene at vi pleier å få ut det beste i oss, det har vist seg gang etter gang. Jeg mener fortsatt at vi kan kjempe om direkte opprykk til eliteserien, det er ingen av de andre i toppen som ser ekstremt «skarpe» ut. Kanskje bortsett fra Sogndal, sier han.

Uvisst

Eirik vil ikke si noe om dette blir hans siste sesong i Hødd.

– Jeg har jo kontrakt et år til, og dersom vi klarer opprykk er det jo veldig fristende å bli her. Men jeg har ikke lagt skjul på at jeg er fristet av spill i eliteserien, og etter to flotte år her har jeg på en måte lyst til å prøve noe nytt. Men jeg lar slike ting ligge, og konsentrerer meg om å prestere for Hødd nå i den viktige sesongavslutningen, sier han.

Som har sin egen agent, danske Arnfinn Gaard, som jobber for ham.

– Hvor er det blitt av de berømte frisparkene dine, Eirik?

– Ja, det har vært litt tørke der. Jeg har vel kun ett frisparkmål i år, og det er jeg ikke fornøyd med. Jeg får satse på at vi får frispark i min ønskeposisjon mot Sogndal, så kan jeg vise dødball-laget Sogndal at vi kan, vi også, smiler han.

– Det blir tøft mot Sogndal, som liker å ligge bakpå og kontre. Noe vi også trives med, egentlig. Men det skal bli moro, lover han.

 1. Les også

  Denne drømmescoringen ødela for opprykksjagende Kristiansund

 2. Les også

  Disse scoringene sender Levanger nærmere stupet

 3. Les også

  Begredelig av Levanger – ett steg nærmere nedrykk

 4. Les også

  Dagen som kan ha avgjort nedrykksstriden

 5. Les også

  Overtidsscoring senket Nest-Sotra

 6. Les også

  Effektive Fredrikstad felte Bryne

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Hødd
 3. Sogndal