Fotball

- Det handler om mer enn spilletid

<p>Yssouf Koné reiser ikke fra Lerkendal for en hvilken som helst klubb.</p>

KOSTANYA, KAZAKHSTAN 20070801:Yssuf Kone (i midten) etter kvalifiseringskampen til UEFA Champions League mellom Astana og Rosenborg på Tcentralny stadion i Kostanya onsdag.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: Gorm Kallestad - Scanpix

 • Ole Kristian Sagbakken
 • Anna Lian

Med Anderlecht på tribunen fikk Yssouf Koné sin personlige revansj for vrakingen onsdag. Det gjør ham enda mer usikker på RBK-fremtiden.

Om to-tre uker svarer Yssouf Koné RBK på om han skriver under ny kontrakt eller ikke.

Ivorianeren har ett år igjen av avtalen, og klubben ønsker å forlenge, men:

— Jeg har jo fått med meg at det er noen klubber som har snakket med agenten min, og drømmen er å spille i en større europeisk klubb, sier Koné til Adresseavisen.

— Når er imidlertid for tidlig å si - jeg trives veldig godt i Trondheim. Og det handler ikke om å dra bare for å dra - det kommer an på hva slags klubb det er snakk om, også. Men det handler om mer enn spilletid når jeg nå skal vurdere den nye kontrakten, medgir ivorianeren.

Spanske og franske klubber

Etter det Adresseavisen kjenner til er belgiske Anderlecht, som har vært på Lerkendal en rekke ganger i høst, én av flere klubber som har hatt Koné i kikkerten den siste tiden. Spanske og franske klubber har også vist sin interesse, og onsdag var Olympique de Marseille på Lerkendal - uten at klubbens speider ville røpe hvem han var på spesielt utkikk etter.

— Men dette ikke noe jeg går så mye rundt og tenker på. Nå gjelder det å holde fokus på de siste kampene, klatre på tabellen, og prøve å slå Valencia, sier Kone selv om den saken.

- Det svaret får du ikke

Fokus ble også stikkordet for Koné i går kveld. For etter en rufsete start - både for ham selv og laget, våknet han etter det første målet sitt.

— Han senket skuldrene, og begynte å spille fotball. For etter at han fikk det målet, ble han mye bedre. Ikke bare som avslutter, men også som arkitekt, skryter trener Knut Tørum.

Han vil imidlertid ikke ut med om valget av Koné fra start ble framtvunget av Steffen Iversens skade, eller var bevisst fra egen side.

For:

- Hvordan hadde laget sett ut fra start av dersom Steffen Iversen hadde vært tilgjengelig?

— Det svaret får du ikke. Det for holde at dere får laget før kampene, svarer Tørum.

Koné vet ikke selv

— Jeg vet ærlig talt ikke om jeg hadde spilt eller sittet på benken om Steffen hadde vært klar, sier Koné selv.

— Det ble uansett ekstra viktig for meg å score. Jeg var fryktelig sint etter å ha blitt vraket sist, og scoringene her beviste at jeg hadde grunn til å bli forbannet.

- Hvordan er forholdet ditt til Knut Tørum nå?

— Jeg har et ok forhold til Knut, det har jeg også alltid hatt. Men når jeg er i form føler jeg meg god nok til å spille fra start. Og jeg har følt meg i form hele veien, jeg, svarer Koné.

- Kunne scoret flere

På en regntung bane i alt annet enn strålende høstvær slet RBK med det aller meste en halvtime i går kveld. Men så våknet Koné

— Først med en enkel scoring for åpent mål, så med straffesparket - deretter sloknet Odd, og med 15 målsjanser kunne kvelden blitt langt tyngre for et allerede hardt prøvende mannskap fra Skien.

— Det var det definitivt beste laget som vant. Vi var effektive i 1.omgang, men etter pause kunne vi scoret langt flere enn de to, oppsummerer Tørum fornøyd.

Les også

 1. Anderlecht vurderer Koppinen

 2. Tester Dorsin-alternativ

 3. Kones herlige revansje

 4. Ikke alvorlig for Riseth

 5. Tørum: - Det kunne blitt langt flere mål

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien