Fotball

Håpet lever for Ålgård FK

Nå blir det «cupfinale» mot Brann 2 i neste runde.

FORTJENT SEIER: Ålgård gjorde jobben mot Stabæk-rekruttene.
  • Kim Goksøyr Strande

ÅLGÅRD — STABÆK II 4-2

Etter en fullt fortjent seier over Stabæk 2, gjør trener Tommy Bergersen seg klar for det han kaller en cupfinale mot Brann 2 i neste runde.

Det var aldri tvil om hvor poengene skulle havne da Ålgård tok i mot Stabæk 2 lørdag ettermiddag. Tabelljumboen ga seg ikke før de hadde satt inn fire mål bak gjestene fra Bærum. Dermed lever fortsatt det teoretiske håpet om overlevelse i andredivisjon.

— Vi slapp dem til litt for mye i starten, men etter noen justeringer var vi det beste laget hele veien ut. Totalt sett spiller vi en helt ok kamp, men vi må opp et nivå før neste kamp mot Brann 2, som blir en cupfinale for oss, sier Ålgård-trener Tommy Bergersen, som enda ikke har tatt tre poeng på bortebane denne sesongen.

Med en kamp mer spilt, har laget nå syv poeng opp til trygg tabellbunn. Bergersen vil ikke legge for mye i dagens resultat, og velger å se fremover mot neste kamp.

— Med om vi vinner den, da blir det interessant, sier han.

Ravndal servitør

Selv om det var gjestene fra Østlandet som tok initiativet i innledningen av kampen, var Ålgård svært giftige i overgangsspillet. Allerede etter tolv minutter stjal Ålgård-spiss Andreas Ravndal ballen foran bena på Stabæk-forsvaret og lobbet ballen lekkert over Stabæk-keeper Sunny Singh.

Tyve minutter senere tok han rollen som servitør, da han med et lavt innlegg fra kanten serverte Geir Dahle Høyland ballen foran Stabæk-buret. 2-0 til hjemmelaget, som gikk i garderoben til applaus fra tribunen.

Målfest

Hjemmelaget fortsatte det effektive angrepsspillet i andre omgang, og skapte store muligheter foran et for dagen rufsete Stabæk-forsvar. Etter 58 minutter kunne Ålgårds Edwin Kjeldner dermed sette ballen trygt nede i lengste hjørne, etter å enkelt ha dratt av seg flere Stabæk-spillere inne i boksen.

Resultatet kunne fort blitt enda verre for gjestene, da både stolpetreff og et offside-annulert mål reddet Stabæk i minuttene som fulgte. Bærums-laget fikk likevel sin målnotering da Morten Lyngstad Bjørshol etter sytti minutter vakkert skrudde ballen i lengste hjørne fra om lag tyve meter.

Ålgård var likevel ikke ferdige for dagen. Stabæk-forsvaret slet fryktelig med hjemmelagets høye bakromspasninger, og en duellsterk Ravndal var ikke helt ferdig for dagen. Etter en retur fra Singh i mål, kunne spissen pirke inn spikeren i kista med ti minutter igjen av kampen.

Da hjalp det lite at gjestene igjen fikk en redusering på overtid.

- Enkelt i bakrom

Med to mål og én målgivende pasning, var det en greit fornøyd Ålgård-spiss som møtte Aftenbladet etter kampen.

— Det var en ok innsats av meg i dag. Jeg burde ha satt inn ett eller to mål til, men som spiss må man være fornøyd med to mål, sier Ravndal, som likte seg svært godt ute på det regnvåte kunstgresset.

— De har mange unge spillere, og da gjelder det å være fysisk. Det var enkelt å spille mot de i bakrom, og det passer meg veldig bra, sier han.

I likhet med sin trener, ville heller ikke Ravndal snakke alt for mye om sjansene for lagets divisjonsoverlevelse.

— Nå blir det ny kamp om en uke, og vi har fortsatt muligheten til å klare det. Men den kampen vi vinne, sier han.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Ålgård FK