Fotball

Solbakkens keeper tok oppgjør med dansk storavis

Føler seg oversett etter vraking fra «høstens lag».

LANDSLAGSKEEPER: Stephan Andersen er andrekeeper på det danske landslaget, og kun nest best i Superligaen denne høsten, ifølge Ekstra Bladet.
  • Fredrik Saltbones

FC København-keeper Stephan Andersen (33) har vært sterkt delaktig i lagets gode høstform. Ståle Solbakkens menn har ikke tapt på ni seriekamper, og hovedtrener Ståle Solbakken kan takke sin gode keeper for flere avgjørende redninger.

Ekstra Bladet har gitt ham en gjennomsnittskarakter på 3,53 (fra 1 til 6), noe som gjør han til den syvende beste rangerte spilleren i Superligaen, men FCK-keeper er likevel ikke funnet verdig en plass på høstens lag. Den plassen går nemlig til

Randers’ svenske keeper Karl-Johan Johnsson.

– Jeg føler meg litt oversett

Det får danske Andersen til å reagere.

– Dere motsier jo dere selv når det gjelder karakterene, så ja, jeg føler meg litt oversett, sier FCK-keeperen til Ekstra Bladet.

Les også

Solbakken skjeller ut egne spillere etter Europa-ydmykelsen

Ståle Solbakken - her fra kvalifiseringskampen til Champions League mot Bayer Leverkusen - har fått sving på sakene i den danske Superligaen i høst.

Han erkjenner at han ikke synes han får nok ros for innsatsen denne høsten, der han har holdt nullen i syv av de siste ti kampene.– Nei, det gjør jeg nok ikke. For jeg synes jo at jeg har hatt en god innvirkning på de flotte resultatene vi har hatt, sier Andersen.

Nærmer seg tabelltoppen

Ståle Solbakkens menn har – etter en grufull start på sesongen – klatret seg opp til en 2. plass i Superligaen. Åtte poeng bak serieleder FC Midtjylland.

— Nå må vi sørge for at vi kommer i gang fra starten av (i vårsesongen, journ.anm.). Det har vi ikke vært gode nok til så langt. Men vi har gått fra å være usannsynlig langt bak til å ha fått et lite håp, sa Solbakken til danske BT tidligere i desember.

Han erkjenner at det skal mye til for at FCK skal vinne seriegull.

— Det er to ting som må skje; vi må spille helt forrykende, og FC Midtjylland må få bein av gelé, sa Solbakken.

Les også

  1. Solbakken om gullkampen: - De må få bein av gelé

  2. Storseier for Solbakkens FCK i toppkamp

  3. Solbakken slått ut av europaligaen etter overtidstap

  4. Solbakkens menn totalslaktes etter Europa-smell

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. FC København