Aalesund-spilleren: – Jeg fortjener ingen straff

<p>Jason Morrison ber supporterne om forståelse for at han kom over en uke for sent.</p>

Jason Morrison på plass på Gran Canaria. Ei uke for sent.
  • Eirik Nesset Hjelvik
    Eirik Nesset Hjelvik

GRAN CANARIA (smp.no): Jason Morrison ber supporterne om forståelse for at han kom over en uke for sent.

– Se bort ifra at jeg er en fotballspiller, og at jeg bare er et vanlig menneske. Jeg er et menneske som er veldig glad i familien min. Jeg har knapt sett dem i år, og ønsket bare noen dager ekstra i lag med dem, sier Morrison til Sunnmørsposten.

I går ettermiddag knyttet han til seg resten av AaFK-leiren på Gran Canaria. Da var det åtte dager siden han egentlig skulle ha vært på plass.

– De norske spillerne ser familien sin hele tiden. Det gjør ikke jeg. Derfor setter jeg ekstra pris på tiden jeg får med familien min, sier Morrison.

– Ingen ferie

Den tiden mener han har vært minimal siden AaFK-spillerne gikk ut i ferie 19. november.

– I desember hadde resten av spillerne ferie. Siden jeg er fra et annet kontinent måtte jeg spille landskamper i den perioden. Fra den 8. til den 16. desember var vi på samling, sier Morrison.

Ifølge jamaicaneren har flere spesielle ting skjedd i desember. Blant annet giftet han seg den 18. desember.

– Tiden etter et bryllup skal være den beste i ditt liv. Du ønsker noen ekstra dager i lag med familien din da , sier han.

Han forteller videre at deler av romjula ble kaotisk. Ifølge Morrison var visumet hans gått ut. Derfor måtte han møte opp personlig i USA 28. desember.

– Tidspunktet på den avtalen kan du ikke bestemme selv. Derfor måtte jeg reise dit for å fikse visum til meg selv og familien, sier Morrison.

Sunnmørsposten har tidligere skrevet at Morrison har et ønske om å fortsette fotballkarrieren i USA.

Den siste uken har Morrison tilbrakt på Jamaica.

Fikk skriftlig advarsel

At Morrison har innvilget seg en uke ekstra ferie har irritert store deler av AaFK-leiren. Selv hevder Morrison at han har gitt beskjed om dette, men ifølge Henrik Hoff kom den endelige beskjeden først denne uka.

Også i fjor kom Morrison sent tilbake fra ferie. Da sa Morrison at sjukdom i familien var årsaken til at han først møtte opp i februar. Morrison ble trukket en månedslønn – og fikk dessuten en skriftlig advarsel fra AaFK.

– Både han og Demar fikk det, bekrefter Henrik Hoff.

– Hva sto det i den?

– Det var en helt vanlig advarsel om at det kan få mer alvorlige konsekvenser neste gang. Du kan legge mye i det, men akkurat det tar vi ikke før vi kommer hjem til Norge, sier Hoff.

AaFK har vært krystallklar på at Morrisons fravær ikke skal stjele klubbens oppmerksomhet under treningsleiren på Gran Canaria.

Vil bort

Inntil videre får ikke Morrisons fravær noen konsekvenser.

– Hvordan er motivasjonen din for nok et år i Aalesund?

– Som alle vet har jeg sagt at jeg vil videre. Det kan jeg ikke legge skjul på. Men samtidig skal alle være klar over at jeg gir ett hundre prosent så lenge jeg er i klubben, sier Morrison.

På debattforum har enkelte tatt til orde for at Morrison ikke bør få spille flere kamper for AaFK.

– Jeg forstår at enkelte reagerer, men jeg må be disse om å tenke over min situasjon som et vanlig menneske. Samtidig skal alle supporterne være sikker på at jeg gir alt for Aalesund så lenge jeg er i klubben, sier han.

– Hva tenker du om klubben gir deg en straff på grunn av dette?

– Jeg synes definitivt ikke at jeg fortjener det. Det vil være strengt. Husk at jeg bare har gått glipp av noen dager av oppkjøringen. Jeg har ikke mistet noen kamper, sier han.

Ifølge klubbdirektør Henrik Hoff har ikke AaFK fått noen henvendelser på Morrison.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk