Fotball

Dæhli kan rekke Italia-kampen etter stjernesmellen

— Jeg fryktet det verste, sier Mats Møller Dæhli (19).

Mats Møller Dæhli ble fraktet av banen på båre 54 minutter ut i kampen på Wembley i går. Han hadde tydelig store smerter i kneet. NTB scanpix

 • Fredrik Saltbones
 • Erlend Nesje
  Journalist

LONDON/OSLO (Aftenposten): På en pressekonferanse på hotellet Hilton Wembley i London, som ligger cirka 150 meter fra hovedinngangen til Wembley stadion, møtte Mats Møller Dæhli (19), landslagslege Jorid Degerstrøm og kommunikasjonssjef Svein Graff den norske pressen.

— Jeg håper at jeg kan bli klar til Italia-kampen tirsdag (9. september), sier Mats Møller Dæhli (19) til Aftenposten.

Unggutten kom litt haltende inn til pressekonferansen, der han møtte 12-13 norske journalister. Dæhli sier smertene var store i går, men at føles bedre i dag.

Mats Møller Dæhli møtte pressen sammen med lege Jorid Degerstrøm og kommunikasjonssjef Svein Graff i London. NTB scanpix, Terje Pedersen

— Heldigvis slagskade- Nå kjennes det bedre. Jeg skal høre på det fysioene sier, og gjøre alt jeg kan for bli klar til matchen, for jeg har veldig lyst til å spille, sier Dæhli og legger til:

— Det var deilig å få beskjed om at det ikke var så alvorlig. Det var heldigvis bare en slagskade.

Les også

- Ikke alvorlig for Dæhli

Da Mats Møller Dæhli ble båret av banen 54 minutter ut i gårsdagens kamp mot England, så det tilsynelatende ut som han hadde pådratt seg en alvorlig kneskade. — Hva tenkte du der og da, trodde du at korsbåndet hadde røket?

— Jeg visste ikke helt hva som hadde skjedd, og jeg håpet det skulle gå bra, men jeg fryktet egentlig det verste, sier 19-åringen.

Les også

England-legende: - Norge hadde ingen kvalitet i det hele tatt

Sterling-duellUnggutten gikk i bakken etter en duell med Liverpool-stjernen Raheem Sterling. Cardiff-spilleren skar grimaser og viste tydelig tegn på at han hadde store smerter i kneet, som ble iset kraftig ned.

Derfor fryktet man naturlig nok at EM-kvalifiseringskampen mot Italia var i fare — og i verste fall et lengre skadeavbrekk. Men MR-undersøkelsen viser at det ikke er snakk om en alvorlig skade.

Slik forklarer han selv situasjonen:

— Sterling tråkket på meg mens kneet mitt var litt vridd ned mot bakken, så jeg fikk ganske store smerter, men nå kjennes det bedre ut. Jeg får fortsatt ikke tråkket skikkelig ned på det, men nå får jeg ta dag for dag, sier Dæhli og gjentar at han håper å rekke Italia-kampen.

Norges landslagslege Jorid Degerstrøm opplyser at de store smertene skyldtes slaget han ble påført i kneet.

— Det er det litt for tidlig å si om han rekker kampen. Vi kan ikke si noe klart om han blir klar til tirsdag, men vi håper selvfølgelig det, sier landslagslegen.

- Hvor mange prosents sjanse er det for at han spiller?

— Det er vanskelig å si, svarer Degerstrøm.

Mats Møller Dæhli vil nå følge et opplegg gitt av Norges medisinske apparat slik at han skal bli kvitt smertene så fort som mulig.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  NFF innkaller til pressetreff om Dæhli-skaden

 2. FOTBALL

  Dæhli om skaden: - Jeg fryktet det verste

 3. FOTBALL

  - Ikke alvorlig for Dæhli

 4. FOTBALL

  Italienske journalister om Møller Dæhli: - Hvem er det?

 5. FOTBALL

  England-legende: - Norge hadde ingen kvalitet i det hele tatt

 6. FOTBALL

  Her blir Norge senket av Wayne Rooney