Fotball

Zlatan sendte Chelsea ut av Champions League

Paris Saint-Germain er klare for kvartfinale.

  • NTB

Paris Saint-Germain er klare for kvartfinale i Champions League etter å ha slått Chelsea 2-1 i London. Den franske klubben vant 4-2-sammenlagt.

Historien fra forrige sesong gjentok seg. For annet år på rad måtte Chelsea gi tapt for PSG i Champion Leagues åttedelsfinale. I fjor endte begge kampene uavgjort, mens denne gangen vant franskmennene 2-1 i begge oppgjørene.

– Vi er godt fornøyd med resultatet. Jobben vi har gjort så langt i sesongen har båret frukter i kveld. Vi viste hvor gode vi egentlig. Vi kontrollerte kampen og fortjente å vinne, sa Angel Di Maria til BBC.

Les også

Real Madrid punkterte kampen etter pause

Costa ut med skade

Det var også det franske hovedstadslaget som startet best i London. Zlatan Ibrahimovic fant Adrien Rabiot på bakre stolpe etter 16 minutter, og franskmannen sendte gjestene i føringen.

Så langt i kampen hadde Diego Costa vært en konstant trussel mot bortelaget og etter 27 minutter ga han hjemmefansen nytt håp. Spanjolen tok en skuddfinte på midtstopper Thiago Silva og sendte ballen bak keeper Kevin Trapp.

2-1: Zlatan Ibrahimovic satte inn scoringen som nærmest punkterte kampen mot Chelsea.

Et kvarter ut i annen omgang skjedde det Chelsea-fansen fryktet nesten mest av alt. Costa ble skadd og måtte byttes ut. Det vistes igjen på banen, og PSG ble raskt mer komfortable.— Diego Costa er en fantastisk spiller og vanskelig å spille imot. Vi gjorde vårt beste for å vinne. Vi var klare, sa PSG-stopperen David Luiz til BBC.

Bare sju minutter etter at Costa forlot banen, kom det som skulle bli den avgjørende scoringen. Thiago Motta fant Angel Di Maria med en vakker pasning i bakrommet. Argentineren slo et hardt og lavt innlegg til Ibrahimovic, som gjorde 2-1. Det var den svenske stjernespillerens 50. mål i europacupene. 13 andre spillere har greid det før ham.

Dermed måtte Chelsea ha tre mål for å ta seg videre i turneringen, ettersom den engelske hovedstadsklubben kun scoret ett mål på bortebane. Det var engelskmennene aldri i nærheten av å klare.

– Det ble en vanskelig kamp, men vi behøvde ikke endre på vår kampfilosofi. Vi forsøkte å ha ballen mye i laget for å skape rom til å score. Det var en kollektivt seier. Alle vet hvor tøft det er å spille her. Vi beholdt roen og scoret på de viktige tidspunktene, sa Luiz.

Brasilianeren ble dessuten hyllet av Chelsea-fansen etter kampen forbi han viste at han fortsatt har litt av hjertet sitt i Chelsea.

Les også

Frykter at storklubbenes planer vil ødelegge Champions League

Benfica videre

Benfica sikret 2-1 borte mot Zenit St. Petersburg og tok seg videre til kvartfinalen i Champions League etter 1-0 fra det første oppgjøret.

Forutsetningene var klare: Zenit ville gå videre med tomålsseier og sikre ekstraomganger ved 1-0. Med scoring imot ville det se svart ut.

Derfor så det ut til å gå det russiske lagets vei da Jurij Zjirkov vant en duell mot Nelson. Trolig skulle vingen vært avblåst for frispark, men dommeren lot spillet gå, og Zjirkov kom seg til dødlinjen. Den tidligere Chelsea-spilleren prikket ballen på hode til Hulk og det sto 1-0 med 20 minutter igjen.

Etter 81 minutter fikk Artjom Dziuba en enorm mulighet til å avgjøre kampen. Spissen bommet alene med Elderson.

Fire minutter senere skulle angriperen angre på den misbrukte sjansen. Raúl Jiménez banket til fra langt hold. Målvakt Jurij Lodygin reddet forsøket, men Nicolas Gaitan var først på returen og utlignet.

På overtid skaffet Talisca seier også i borteoppgjøret mot Zenit. Innbytteren banket ballen i mål og fastsatte sluttresultatet til 2-1. (©NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi vier hele sendingen til seriestarten i fotball:

Les også

Hiddink mener Zlatan og PSG er favoritter i stjerneklinsj

Les mer om

  1. Champions League
  2. Paris Saint-Germain