Disse fotballstjernene kan skifte klubb «gratis» i sommer

Flere stjerner står uten kontrakt etter inneværende fotballsesong. Her er en ellever med noen av de mest attraktive spillerne som fritt kan bytte klubb:

Edinson Cavani har slitt med å få ting til å stemme denne sesongen, etter at Mauro Icardi kom fra Inter sist sommer. Cavani kan gå gratis til sommeren.

Walter Benitez (27), Nice

Argentineren står i mål for et Nice-lag som er nummer seks i Ligue 1. Han har spilt fast for klubben siden overgangen fra Quilmes i juli 2016. Har Mino Raiola som agent. 97 redninger denne sesongen, flest av samtlige i den franske toppdivisjonen.

Walter Benitez (t.v.).

Thomas Meunier (28), Paris Saint-Germain

Borussia Dortmund har lenge vært interessert i belgierens tjenester, ifølge Sky Sports. Kom til PSG fra Brugge i 2016. 28-åringen har også vært fast på det belgiske landslaget de siste årene.

Thomas Meunier.

Jan Vertonghen (32), Tottenham

Var litt inn og ut av laget denne sesongen før koronaviruset satte en stopper. 32-åringen fra Sint-Niklaas i Belgia har stort sett vært fast inventar i Spurs-laget siden 2012/13-sesongen. Dessuten fast midtstopper på landslaget i ti år.

Jan Vertonghen.

Tanguy Kouassi (17), Paris Saint-Germain

Stort stoppertalent som har fått tillit av trener Thomas Tuchel i en alder av 17. Har siden starten av desember vært involvert i 13 kamper i alle turneringer. Scoret to mål i 4-4-kampen mot Haitam Aleesamis Amiens i midten av februar. Har ikke proffkontrakt med klubben og er klubbløs i sommer.

Tanguy Kouassi (t.v.).

Layvin Kurzawa (27), Paris Saint-Germain

Enda en PSG-forsvarer. Har slitt med skader denne sesongen, men har stort sett spilt fast på venstrebacken når han har vært skadefri. Kurzawa har også hatt flere kamper på benken. 27-åringen er en urokråke med stort temperament. Har 13 landskamper for Frankrike. Har vunnet Ligue 1 fire ganger – én med Monaco og tre med PSG.

Layvin Kurzawa.

Mario Götze (27), Borussia Dortmund

Ble helt i Tyskland etter den avgjørende scoringen i VM-finalen mot Argentina i 2014. Har ikke fått karrieren til å blomstre siden den gang, verken i Bayern München eller Borussia Dortmund. Kun tre korte innhopp etter jul for BVB. Har også mistet plassen på landslaget. Har vunnet Bundesliga fem ganger og den tyske cupen fire.

Mario Götze.

Giacomo Bonaventura (30), Milan

Var ute med kneskade i ni måneder i 2017 og 2018, ikke kommet tilbake til storformen han viste etter overgangen fra Atalanta i 2014. Denne sesongen har han vært inn og ut av et Milan-lag som har slitt. Teknisk midtbanespiller som har 14 landskamper for Italia.

Giacomo Bonaventura.

Charles Aránguiz (30), Leverkusen

Har slitt med skader gjennom hele sesongen og kun startet 15 kamper. Han har vært i Leverkusen siden august 2015. Viktig brikke for Chile – 78 landskamper siden debuten i 2009. Liten (1.71 cm) boks-til-boks-spiller som er bra teknisk. Vant Copa America med Chile i 2015 og 2016.

Charles Aránguiz.

Dries Mertens (32), Napoli

32-åringen hadde en eventyrlig sesong i 2016/17 med Napoli – 28 mål på 38 ligakamper og fem mål på åtte mesterligakamper. Har slitt med lysken denne sesongen og var ute en drøy måned i desember og januar. Likevel sterke sju mål på åtte mesterligakamper denne sesongen. 90 landskamper og 18 mål for Belgia. Var med og tok VM-bronse i Russland i 2018.

Dries Mertens.

Willian (31), Chelsea

Har vunnet det meste som er mulig å vinne med Chelsea, utenom mesterligaen (Willian kom i 2013, Chelsea vant i 2012): to ligatitler, FA-cupen, ligacupen og europaligaen. Var svært suksessrik i Sjakhtar Donetsk før det. Fast for London-laget denne sesongen. Vant Copa America sist sommer med Brasil.

Willian.

Edinson Cavani (33), Paris Saint-Germain

Den langhårede spissen fra Uruguay har skuffet denne sesongen – bare fire mål på 14 ligakamper. Fått tøff konkurranse om spissplassen med Mauro Icardi, tidligere Inter-spiss. Cavani har et enormt toppnivå – 35 mål på 36 ligakamper i 2016/17 (åtte på åtte i mesterligaen) og 28 på 32 sesongen etter (sju på åtte i mesterligaen) sier sitt. Var koblet til Atlético Madrid i januar, men ble værende. Har vunnet Ligue 1 hver sesong siden overgangen fra Napoli i 2013. Toppscorer i både 16/17- og 17/18-sesongen i Frankrike.

Edinson Cavani.

Benken:

Thiago Silva (PSG), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Benjamin Stambouli (Schalke), Nathaniel Clyne (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), David Silva (Manchester City), José Callejón (Napoli), Olivier Giroud (Chelsea), Pedro (Chelsea), Jordon Ibe (Bournemouth).

(©NTB)