Fotball

Haaland med sensasjonell rankingplass – beste tenåring i Europa

Erling Braut Haaland (19) er inne på en råsterk 32. plass i en rangering over de beste fotballspillerne i europeiske klubber. Lionel Messi topper rankingen.

Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland kan le og hygge seg. De er inne høyt oppe på rangeringen over Europas beste spillere.
  • NTB-Espen Hartvig

Onsdag spiller Haaland for Salzburg i Champions League hjemme mot Liverpool.

Det er sportsdataselskapet InStat som står bak rangeringen. Den er offentliggjort av CIES. Det er en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits. Den har spesialisert seg på en rekke studier innen toppfotballen.

InStat har analysert spillere i de 35 beste ligaene i Europa og mener å ha verktøy som rangerer utøvere så objektivt som mulig med et bredt spekter av parametere.

Ødegaard med

Barcelonas Messi topper med 401 poeng. Han er i en egen klasse. Hakim Ziyech (Ajax, 377) og Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain, 366) følger nærmest.

Salzburgs Haaland får hele 330 poeng, og det er ingen yngre enn ham så høyt oppe på oversikten. Nordmannen deler 32.-plassen med Joël Matip (Liverpool) og Luis Alberto (Lazio).

Martin Ødegaard (Real Sociedad) får 322 poeng. Det gir ham delt 69.-plass.

Fredrik Midtsjø (AZ) er tredje beste nordmann med 312 poeng og delt 136.-plass.

Haaland og Ødegaard får sannsynligvis nøkkelroller når Norge i mars spiller for en EM-plass i UEFAs nasjonsliga mot Serbia. Vinner Norge den kampen, venter en «finale» noen dager senere.

  • Tirsdag møter Haaland og Salzburg Liverpool i Champions League.

Les mer om

  1. Erling Braut Haaland