Haaland svarer Ødegaard: – Kan fortsatt være litt drittunge

ULLEVAAL STADION (VG) Erling Braut Haaland (22) lo da VG spurte om Martin Ødegaards (23) «drittunge-karakterisering».

Det var i Viaplays nye Haaland-dokumentar at Ødegaard fortalte om Haalands væremåte.

– Du har endret deg litt. Du var mer drittunge før. Ser man på videoene fra de første samlingene hvor du danser og synger, ser det ut som du er 12 år, helt ærlig. Men det har skjedd noe, du har blitt mer voksen de siste to årene, sa Ødegaard:

Haaland gliste da VG spurte om dette på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

– Vi blir jo eldre med årene som går og mer erfarne. Han får egentlig svare mer på det selv, men det er klart vi blir eldre og mer modne. Jeg håper helst det er det han mener, sier Haaland.

– Så ikke drittunge mer altså?

– Det kan godt hende jeg fortsatt kan være litt drittunge i ny og ne, sier Haaland med latter.

Ødegaard sliter med en skade. Landslagssjef Ståle Solbakken fortalte at det haster for kampen borte mot Slovenia lørdag, men er mer optimistisk til hjemmekampen mot Serbia tirsdag.

Mangler Ødegaard, vil Haaland være Norges kaptein.

– Det er stort. Jeg må bare fortsette det jeg har gjort de siste samlingene. Om «Ødda» er kaptein eller meg er det samme. Det viktigste er at vi har mer enn en leder utpå banen, sier Haaland.

Ståle Solbakken mener Haaland er en leder gjennom sin karakter og ferdigheter.

– Det er mange måter å være leder på. I kraft av den fotballspilleren han er, har han en enorm effekt på folk rundt seg og på medspillere. Hverken han eller Martin er av de som snakker mest eller hele tiden, men det de sier er ofte veldig velvalgte ord og begge har stor fotballforståelse, sier Solbakken.

– Erling har i hele perioden jeg har kjent ham på dette landslaget vokst med tanke på tankegangen om spillet, ikke bare sine egne prestasjoner og muligheter. Men også mer for å få laget til å skinne.

– Jeg synes han er seg selv fortsatt. Man blir eldre selvfølgelig, men han er seg selv lik. Han var en fin fyr i Molde også, smiler Fredrik Aursnes, som var lagkamerat med Haaland på i rosenes by fra jærbuen kom i februar 2017 til han dro videre til Red Bull Salzburg i januar 2019.

Lagkamerat Kristian Thorstvedt har tidligere fått ros av Ståle Solbakken for sin «fandenivoldske» mentalitet på banen, og har hatt sine møter med Haaland i barndommen.

– Jeg spilte jo mot ham i yngre dager da jeg var i Viking og han var i Bryne. Det var noen klinsjer der, så jeg har alltid visst at han har vært en liten drittunge, men han har vokst opp nå, sier Thorstvedt til VG.

23-åringen tror at medieoppmerksomheten rundt Haaland er noe av grunnen til at Haaland opptrer «mer voksent» på banen.

– Nå må han passe seg. Hvis han er for mye drittunge nå, så står det overalt i mediene. Jeg skjønner at han har roet seg litt. Det er viktig å ha en fin balanse mellom å være drittsekk og en fin gutt, sier Thorstvedt.