I 2018 yppet den svenske klubben seg mot Arsenal. Nå står de i fare for å bli degradert.

Den svenske fotballklubben Östersund blir ikke innvilget elitelisens for neste sesong. Dermed står klubben i fare for å bli flyttet ned i Superettan.

Daværende Arsenal-spiller Jack Wilshere i kamp mot flere Östersund-spillere i 2018.

Det er Sveriges Fotballforbund som har besluttet at Östersund ikke oppfyller kravene for å få den omtalte lisensen. Lisensnemnda mener klubben ikke har økonomi på plass som tilsier fortsatt drift gjennom hele 2020.

Östersund opplyser at tirsdagens beslutning vil bli anket.

– Vi deler ikke lisensnemndas oppfatning, sier pressesjef Niclas Lidström.

For noen uker siden ble klubbens tidligere toppsjef Daniel Kindberg dømt til tre års fengsel for grov økonomiske kriminalitet. Samtidig har klubben slitt tungt finansielt.

Nylig ble allmennheten og næringslivet oppfordret til å bidra til videre drift. Målet var å samle inn 20 millioner svenske kroner. Så langt skal rundt halvparten ha kommet inn.

Klubbledelsen hevder den nå har økonomi til drift også neste sesong, men fotballforbundet i Sverige er åpenbart av en annen formening.

Östersund endte på 12. plass i Allsvenskan denne sesongen. Flere husker kanskje hvordan de kom seg til 32.-delsfinalen av Europa League i 2017/2018-sesongen. De røk mot Arsenal, men vant faktisk 2–1 på Emirates.

Norske Eirik Haugan spiler for klubben.