Fotball

Kjartansson-dobbel da VIF banket Godset

Rekdals Vålerenga fortsetter storspillet på Ullevaal. Mot Godset scoret VIF tre mål for tredje hjemmekamp på rad.

SCORET TO: Vidar Örn Kjartansson senket Godset. Digitalsport

 • Kjetil Flygind

Vålerenga-Godset 3-0

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Vålerenga hadde mer enn nok å spille for da Strømsgodset i går kom til Ullevaal som serieleder.

3-0-tapet i Sarpsborg mandag, samt det faktum at VIF ikke har slått Strømsgodset på hjemmebane i serien siden 2010, burde være mer enn nok motivasjon.

Og til 1. mai-kampen på landskamparenaen var det for en gangs skyld ålreit med folk. Hele 15.437 hadde møtt opp.

Og de fikk valuta for pengene minuttet før pause. Christian Grindheim slo et frispark som dalte rett ned på brystkassen til en totalt umarkert Vidar Örn Kjartansson. Vålerengas spissfunn viste toppscorer-ro da han tok ned ballen og hamret den i mål fra kloss hold. Islendingens femte mål for sesongen sendte Kjetil Rekdal, resten av VIF-benken og Ullevaal opp fra stolsetene.

En liten halvtime senere var det duket for mer Örn-show. I en duell med Godsets keeper gikk islendingen ned, og dommer Tommy Skjerven pekte på straffemerket. Örn Kjartansson tok straffesparket selv, og sendte VIF opp i 2-0. hans sjette for sesongen — på seks kamper.

VIF-SJEF: Kjetil Rekdal. NTB scanpix

Og nå var det game over på Ullevaal. Men Vålerenga, med en praktfull 2. omgang, ville ha mer. Innbytter Morten Berre fant Rasmus Lindkvist inne i feltet. Svensken styrte inn 3-0. Hans tredje mål for sesongen.Med seieren har VIF ni poeng av ni mulige og ni mål på sine tre første hjemmekamper i serien.

15-åring fra start

Kjetil Rekdals menn slo an tonen med en avslutning allerede etter tre minutters spill. Ghayas Zahid prøvde å skru ballen ned i hjørnet bak Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey. Men gjestenes gode keeper fikk gitt til corner. Like etter måtte han på ny i aksjon da en Godset-spiller holdt på å heade ballen i eget mål etter et frispark til hjemmelaget.

Gjestene fra Drammen stilte med supertalentet Martin Ødegaard fra start. 15-åringen ble tidenes yngste eliteseriespiller da han for noen uker siden debuterte på Marienlyst. Ronny Deila kastet ham like godt inn fra start på Ullevaal.

Vålerenga på sin side stilte med nok et nykomponert midtstopperpar. For med hodeskaden til André Muri og en strekkskadet Nicolai Høgh måtte Kjetil Rekdal dytte høyreback Niklas Gunnarsson inn i midten, og "altmuligmannen" Alexander Mathisen ned på backen.

Sist gang Vålerenga slo Strømsgodset på Ullevaal i seriesammenheng var høsten 2010. Kun Morten Berre, Kristofer Hæstad og Lars Hirschfeld er igjen fra den kampen. Da vant Oslo-laget 4-1. Fjorårets oppgjør endte med 3-0-seier til drammenserne.

Godsets beste mulighet kom etter halvtimen. Først reddet VIF-keeper Michael Langer et frispark fra Øyvind Storflor, før Thomas Sørum ble nektet mål på den påfølgende corneren.

Det var i grunnen to lag som var bedre til å nekte motstanderen muligheter enn til å skape noe selv som gikk til pause på 1-0 til hjemmelaget.

Ropte på Bojan

Vålerengas lynraske kantspiller, Rasmus Lindkvist, traff tverrliggeren etter 36 minutter, men symptomatisk for de første 45 minuttene var det et innleggsforsøk som skled av foten.

Da begynte folk å rope på Bojan Zajic, eks-VIF-spilleren som scoret mot VIF for Sarpsborg mandag. Rekdal svarte med å vise med fingrene at det ble for dyrt.

Men unggutten Ghayas Zahid begynner å vise sitt potensial for alvor på Rekdals midtbane, det kan dempe noe av savnet som noen åpenbart har av serberen. Mot Godset var han involvert i mye, og er i ferd med å vokse seg inn i laget for alvor.

Over i 2. omgang var Vålerenga skarpe. Laget kjørte matchen, og Rasmus Lindkvist var nær ved å sette 2-0 ti minutter etter hvilen. Sekunder etter kom Vidar Örn Kjartansson alene gjennom, men avslutningen gikk rett på utsiden av stolpen til Adam Larsen Kwarasey. VIF-trener Rekdal la seg rett ut på sidelinjen i frustrasjon over de misbrukte sjansene.

Og da Örn Kjartansson tok straffesparket som ga 2-0 turte ikke Rekdal engang å se på.

Men det var ikke noe å være redd for. For på Ullevaal går ting på skinner for Vålerenga.

Det fikk fjorårets seriemester Strømsgodset merker til de grader.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Strømsgodset IF

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rekdal: - Vi ga fra oss seieren

 2. FOTBALL

  Nykommerne avgjorde for Vålerenga

 3. FOTBALL

  Örn Kjartansson: - Jeg har mer inne

 4. FOTBALL

  Rekdal varsler alvorsprat med toppscoreren

 5. FOTBALL

  Zahid-dobbel ga VIF seier på bursdagen

 6. FOTBALL

  Rekdal: - Den svakeste kampen vi har spilt i år