Fotball

Didier Drogba: - Det var skjebnen

<p>Chelsea-helten hyller laget.</p>

drog
  • Bernhard Veland

BAYERN MÜNCHEN-CHELSEA 1-1 (4-5 etter straffespark):

Chelsea-laget som slo Bayern München hadde mange helter, men de to største var uten tvil keeper Peter Cech og spiss Didier Drogba. Sistnevnte utlignet to minutter før slutt, lagde straffe i første ekstraomgang og satte inn det avgjørende straffesparket i straffekonkurransen.

Les også:

  • Drogba sikret mesterligatittelen

— Vi har hatt denne drømmen i årevis og ville aldri gi slipp på den, sa matchvinneren i et intervju på Viasat like etter kampslutt.

- Skjebnen

— Det var skjebnen. Laget er fantastisk. Jeg vil dedikere denne tittelen til alle våre managere og alle tidligere spillere. Jeg er veldig glad. Livet er fantastisk, sa han til BBC, ifølge Bold.dk.

- Når du er Chelsea-spiller, gir du ikke opp før det er slutt, la han til.

Han skrøt også av Cech - som reddet straffen han selv lagde i ekstraomgangen.

I tillegg reddet keeperen to skudd i straffesparkkonkurransen.

— Jeg reddet tre av seks, noe som betyr at jeg gjorde hjemmeleksa, mener tsjekkeren.

Lagkamerat Frank Lampard var full av lovord om Drogba.

— Vår store spiller er Didier Drogba, som klarte å reise laget etter at vi havnet bakpå. Han er en helt. Uten ham hadde vi ikke stått her, sier han til BBC.

Manager Roberto di Matteo, som overtok etter sparkede André Villas-Boas, ble intervjuet på tysk tv etter kampen. Han svarte på intervjuerens innledende spørsmål og skrøt av Bayern Münchens gode fotball, men gikk uten å svare da intervjueren spurte om han synes Chelsea spiller fin fotball.

Matteo gikk

- Bayern München gjorde en svært god kamp, og de hadde nok flere sjanser enn oss. I straffesparkkonkurranser trenger man litt flaks, og i kveld var vi litt heldigere enn Bayern, sa han.

– For oss og for klubben er dette en historisk seier. Det er første gang Chelsea vinner mesterligaen, og dette skal feires ordentlig.

Di Matteo overtok ansvaret i Chelsea på midlertidig basis da André Villas-Boas fikk sparken i mars. Siden har han styrt laget til finaleseirer både i FA-cupen og mesterligaen.

Sesongen så lenge ut til å bli et mareritt for Chelsea, men tross en skuffende 6.-plass i serien ble det i stedet en av de mest minneverdige sesonger i klubbens historie. Nå er Di Matteo favoritt til å få jobben permanent.

(saken fortsetter)

MÅL: Thomas Müller setter her inn 1-0-målet. FOTO: Scanpix

— Ikke alltid det beste laget

— Slik er fotball. Man har ofte sett at det ikke alltid er det beste laget som får løfte pokalen. Det er vanskelig å beskrive skuffelsen i ord, sa Bayerns Thomas Müller.

– Vi misbrukte ganske enkelt for mange sjanser. Normalt får man ikke så mange muligheter mot et lag som Chelsea, men vi visste ikke å utnytte dem, sa Bayern-trener Jupp Heynckes.

Sportsdirektør Christian Nerlinger var enda klarere i sin tale.

— Det er som et mareritt når man ser på kampbildet. Vi spilte god fotball og kjempet hardt, men avslutningen var som en dårlig film, sier han til Kicker.

Chelsea-triumfen betyr at London-rival Tottenham er ute av mesterligaen neste sesong. Fjerdeplass i engelsk eliteserie ville normalt ha gitt en plass, men Chelsea (6.-plass i serien) får i stedet plassen som regjerende mester.

Chelsea er eneste London-klubb med seier i den gjeveste europacupen noensinne. Tidligere har hovedstedene Madrid, Amsterdam, Lisboa, Bucuresti og Beograd fått fram europacupvinnerlag.

(©NTB)

Les også

  1. Robben ba om å få slippe å ta straffe

Les mer om

  1. Champions League