Fotball

Sjekk Essediris <br/>enorme kontraster

<p><strong>TROMSØ:</strong> Karim Essediri storspilte under Per-Mathias Høgmo i Tromsø i 2004. I helgen er han kanskje ikke engang på Lillestrøms benk når Kanarifugla skal måle krefter på Alfheim.</p>

FotballTippeligaen Eliteserien17.06.07Åråsen StadionLillestrøm LSK - Vålerenga VIFKarim Essediri på benkenFoto - Kasper Wikestad
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Fotball tippeligaen 29.10.05 - Rosenborg - Tromsø 1-1Karim Essediri, TILFoto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport

Fransk-tunisieren har slitt med spilletid så langt i sesongen for Lillestrøm. Høyrevingen var på benken i kampene borte mot Stabæk og Aalesund, men var utelatt fra troppen i kampene hjemme mot Viking og Vålerenga.

– Om jeg er med i helgen er litt tidlig å si, jeg har ikke hørt noe ennå. Situasjonen her, er slik den er. Jeg trives godt i Lillestrøm og må bare fortsette å gjøre det bra på trening, noe mer kan jeg ikke gjøre, sier Essediri.

Esseidiri kom til Tromsø og norsk fotball i 2001, og spilte for "Gutan" til og med 2005-sesongen, før han gikk til Rosenborg og deretter videre til Lillestrøm.

Strålte under Høgmo

Han strålte under TIL-trener Per-Mathias Høgmo i 2004-sesongen, og ble også hentet av Høgmo til Rosenborg i 2006. Før årets sesong prøvde også Høgmo å hente Essediri til Alfheim, men uten hell.

– Per-Mathias er en veldig bra trener, og først og fremst et veldig fint menneske. Det er ingen tvil om at 2004-sesongen er min beste sesong, men jeg synes også jeg gjorde det bra i 2005, sier Essediri.

– Det viktigste var at jeg fikk tillit, og det er veldig viktig. Man kan ha potensial og kvalitet, men for å lykkes må man ha tillit, og det fikk jeg under Per-Mathias, sier Essediri.

Les også:

 • Denne fingeren må TIL svare for før helga

Helt uten tillit

Men med null spilleminutter i år, kan det bli en Tromsø-retur for Essediri i sommer.

– Det er selvfølgelig ingen optimal situasjon med tanke på spilletid her i Lillestrøm, og fortsetter det slik må jeg vurdere framtiden. Samtidig trives jeg godt, og føler ikke jeg er så veldig langt unna førsteelleveren, sier Essediri, som de seneste kampene har spilt mot lag som Valdres og Mandalskameratene for LSK2. Fransk-tunisieren er ikke overrasket over TIL i år, men tror på seier i helgen.

– Vi skal vinne på lørdag, det er jeg ganske sikker på. Det blir tre poeng til Lillestrøm. Seiersrekken starter i Tromsø, sier Essediri.

Sist kamp stilte LSK med to 17-åringer og en 18-åring fra start, og det unge forsvaret vil sikkert få en tøff kamp mot eliteseriens toppscorere.

– Det er en utfording, men det er ikke bare forsvarsrekka som skal forsvare seg, det er hele laget. Vi må prøve å nekte de å komme til målsjanser, og ikke la de komme høyt opp i presset, da tror jeg på seier, sier Essediri.

Les også

 1. Strand får sjansen

 2. Lindpere sliter med lysken

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien