Fotball

Aarøy tenker ikke på landslaget

<p>I fjor måtte han melde forfall da han endelig fikk sjansen i landslagstroppen. Nå tenker i ikke eliteseriens toppscorer på landslaget.</p>

Fortsetter Tor Hogne Aarøy å score mål kan han bli aktuell for landslaget, slik han var i februar i fjor. Foto: Jarle Mordal

 • Jarle Mordal

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

— Jeg har ikke peiling om jeg kan være aktuell for landslaget. Det er ikke noe jeg går og tenker på. Men hvis jeg får en mulighet takker jeg sjølsagt ja, sier Tor Hogne Aarøy.

Etter fire serierunder av årets eliteserie er Aarøy toppscorer sammen med Starts Christian Kleiven. Begge har scoret fire ganger, Aarøy senest med to fulltreffere mot Kongsvinger 2. påskedag.

- Har du vært i bedre form enn nå, Tor Hogne?

— Formen er helt OK, men jeg venter fortsatt på at overskuddet skal komme. Da har jeg forhåpentligvis er par gear til å gå på, sier 33-åringen. Som synes det er trivelig å være på tabelltoppen med tre seirer og en uavgjort for de oransje.

— Det er ikke noe press å ligge på toppen av tabellen. Det er fint å ligge der kontra hvor vi har ligget på samme tidspunkt tidligere sesonger, sier Aarøy. Og vet at AaFK har kjempet hardt for å overleve de senere år.

Nå ser laget ut til å være stabilt langt bedre, og optimismen er stadig stigende i AaFK-leiren.

Nå mener Aarøy det er på tide å slå Viking.

- En gang må vi jo slå Viking. Og den seieren kommer nå , sier en sjølsikker toppscorer foran søndagens kamp mot Åge Hareides Viking.

Ikke hørt fra Drillo

Trener Kjetil Rekdal synes det også ser veldig bra ut for tiden, både for Aarøy og laget.

- Kan Tor Hogne bli aktuell for en landslagstropp igjen?

— Jeg har ikke hørt noe fra Egil (Drillo Olsen) i år , men han ser ofte etter komplementære ferdigheter. Og da kan Tor Hogne fort være aktuell slik Jostein Flo i sin tid ble tatt inn på landslaget. Flo ble etter hvert fast i troppen. Men Tor Hogne kan ikke brukes som kantspiller, han er en ren «targent man», sier Kjetil Rekdal. Og blir ikke overrasket om Drillo henter inn Aarøy i en 22-mannstropp når neste landslagsuttak skal gjøres.

At ikke Aarøy har scoret med hodet ennå i årets eliteserie tror Rekdal er mer tilfeldig. Men han innrømmer at Aarøy har vært flink til å posisjonere seg foran motstanderens mål.

— Han burde jo scoret på hodet mot Kongsvinger. Men jeg er ikke opptatt av hvordan scoringene kommer, bare at det scores mål, sier en småforkjølet Kjetil Rekdal. Som passet på å pakke seg godt inn i klær under gårsdagens AaFK-trening i solskinnet på Color Line stadion.

- Hvordan trives du med tabellsituasjonen, Kjetil?

— Det gir oss trygghet å være i toppen, men det skal ikke være en falsk trygghet. Det fine nå er at vi kan øke muligheten for å risikere mer, for eksempel ved å ta litt ekstra sjanser siste kvarteret i en kamp enn hva tilfelle har vært tidligere. Jeg ser ikke det som noe press å lede tabellen, påpeker Kjetil Rekdal. Som vektlegger at laget fortsatt har en del å gå på.

VIDEO: Skråblikk på 4. serierunde:

Paradise-sveis, flause og krigsmaling

svp://94258?view=ap

Totalt useriøs oppsummering av fjerde serierunde

 1. Les også

  - Ikke opptatt av hvem Viking kommer med

 2. Les også

  Rekdal nekter å ta av

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rekdal nekter å ta av

 2. FOTBALL

  &ndash; AaFKs viktigste spiller

 3. FOTBALL

  Ønsker seg mål

 4. FOTBALL

  Aarøy: - Mykere enn folk tror

 5. FOTBALL

  Den nye Mathisen

 6. FOTBALL

  Herrera tilbake