Fotball

Aarøy ferdig i Japan

<p>I går reiste resten av familien til Tor Hogne Aarøy hjem til Norge – trolig for godt. Selv må han bli der i minst 14 dager til.</p>

aarøy - familie
  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

– Vi skal spille semifinale i den japanske cupen 15. desember, og før den tid kan jeg ikke dra. Og dersom vi går til finalen, må jeg sikkert bli her til den er over også. Og da blir det ingen norsk jul for meg, forteller Tor Hogne.

Forrige helg spilte hans klubb JEF United en avgjørende kamp for opprykk til toppdivisjonen, J-League A.

– Dette var playoff, og vi hadde klart oss med uavgjort for å rykke opp. Vi hadde egentlig grei kontroll, men fire minutter før slutt scoret motstanderen. Først etter 0–1 ble jeg kastet innpå, men tre-fire minutter er ikke mye for å prøve å endre på resultatet. Vi tapte 0-1, og dermed blir det nok en sesong på nivå 2, forteller Aarøy.

JEF United er en av aristokratene i japansk fotball, med flere serie— og cupmesterskap bak seg. Og det er fullstendig uholdbart for klubbledelsen å bli værende på nivå 2. Det fikk treneren merke øyeblikkelig.

Ut med trenerne

– Dagen etter kampen ble det sendt ut en pressemelding, der ledelsen ga beskjed om at hele trenerteamet hadde fått sparken. Vår tekniske direktør gikk samme veg, og det blir garantert en haug med spillere som også må finne seg en annen klubb.

Tor Hogne kan fortelle om sterke scener etter det skjebnesvangre tapet sist helg.

– Spillerne la seg ned på banen i Tokyo, og ble liggende der i mange minutter. Garderoben vår var som et gravkammer, det var virkelig sterke følelser i sving.

Selv har Aarøy gitt opp håpet om å få ny kontrakt i JEF.

Ferdig i JEF

– Jeg er ferdig her. Kontrakten min går ut om en måned, og jeg har ikke hørt noe. Håpet var å få kontrakt med en annen klubb, men markedet er helt dødt nå. For det er fortsatt to uker igjen av seriespillet i J-League A, og før den tid skjer det ingenting på overgangsfronten.

Og i går dro altså hans kone Cornelia Skuggen og parets to jenter Pil (6) og Raga (4) hjem til Norge og Ålesund. De returnerer neppe, om det ikke skulle dukke opp en ny klubb til Tor Hogne i siste øyeblikk.

– Noe jeg ikke ser for meg, slik situasjonen er. Jeg har ikke fått tillit i det hele tatt av vår japanske trener, og når jeg ikke får spille og score noen mål, så er det vanskelig å gjøre seg bemerket overfor andre klubber også, fastslår han.

Aarøy har sjølsagt fått med seg bråket i AaFK de siste ukene, som kulminerte med at Kjetil Rekdal fikk sparken mandag kveld.

Uunngåelig

– Jeg har mye jeg kunne ha sagt i den forbindelse, men det får være. Jeg får nøye meg å si at det var uunngåelig at Kjetil måtte gå, slik konflikten hadde tilspisset seg.

Kjetil Rekdal var veldig sugen på å hente Tor Hogne tilbake til AaFK nå, og Rekdal så for seg at AaFK ville frigi Sander Post for å bane veg for en enda høgere spiss. Som beviselig har levert varene i AaFK-drakta år etter år.

Det har slett ikke Post gjort, men Aarøy er ganske pessimistisk med tanke på et AaFK-comeback nå etter at Rekdal forsvant.

– Min sjanse til en AaFK-retur forsvant trolig samtidig med at Rekdal forsvant ut stadionportene. Nå kommer en ny trener inn, som kanskje ikke synes det er plass for en 35-åring på laget hans, sier en ærlig Aarøy.

Han har vært skadefri helt siden i mars måned, og påstår at han er i veldig god form. Men han har altså ikke fått lov til å vise det ute på banen. Der det gjelder.

Han ser ikke fram til noen uker i ensomhet i Chiba, nå etter at familien reiste.

– Det er mørkt og småkaldt her, med rundt 5–6 grader om kveldene. Det blir fort litt ensomt for meg nå, innser han.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien