Fotball

Stabæk øyner håp

<p>Bunnlaget slo Sandnes Ulf og tok sin tredje seier for sesongen.</p>

STABEKK 20120812.Stabæks kaptein Christer Kleiven setter inn 1-0 bak keeper Aslak Falch under eliteseriekampen i fotbal mellom Stabæk og Sandes Ulf på Nadderud stadion på Stabekk søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix SCANPIX

 • Stian Rønningen

STABÆK — SANDNES ULF 2-1:

Scoringer av Christer Kleiven og Jørgen Hammer var nok til å sikre Stabæk tre viktige poeng mot Sandnes Ulf som er inne i en tung periode etter en godkjent vårsesong.

Med tre poeng i dag er det syv poeng opp til Sandnes Ulf som ligger på kvalikkplassen. Trener Petter Belsvik og Stabæk tror seieren kan være med å skape selvtillit i laget som har tapt de siste seks kampene i Eliteserien.

- Det er muligheter og vi har trua på at vi skal klare å holde plassen. En seier gir selvtillit i en gruppe som har slitt, sier Belsvik til Aftenposten.no

Brøt mønsteret

Hjemmekampene til Stabæk på Nadderud har stort sett like ut i årets sesong. Manglende uttelling på sjansene og enkle scoringer til motstanderen har resultert i tap etter tap for bæringene.

Kun to ganger denne sesongen har Stabæk maktet å ta ledelsen i en kamp, men både mot Vålerenga og Lillestrøm resulterte dette i lagets eneste seire denne sesongen.

Scoret to

I bunnoppgjøret mot Sandnes Ulf klarte hjemmelaget å score det første målet allerede etter seks minutter. Bjarni Olafur Eirikssons innlegg fant veien til Christer Kleiven som med et løst volleyskudd gjorde 1-0 for vertene.

— Vi tar kommandoen i den første omgangen og vi klarer å score på sjansene, noe vi har slitt med i hele år, mener Stabæks hovedtrener.

Ti minutter senere var det duket for 2-0. Nok en gang slo venstreback Eiriksson et godt innlegg. Inne foran mål hadde høyreback Jørgen Hammer få problemer med å heade inn Stabæks andre scoring fra kloss hold.

Helle nær

Hva så med Sandnes Ulf? Med seier mot bunnlaget kunne laget skaffe seg en luke til Fredrikstad i bunnen av tabellen, men vertene fra vest så seige ut i det meste av det de foretok seg på Nadderud-matta.

- Vi våkner i den andre omgangen, men jeg forvneter mer fandenivoldskhet inne i begge sekstenmeterne, sier Asle Andersen etter kampslutt mot Stabæk.

Tommy Høiland og Vegar Aanestad hadde brukbare muligheter for gjestene. Debutant Marius Helle hadde den beste muligheten for gjestene, men headingen fra den tidligere Bryne og Stabæk-spilleren ble mesterlig reddet av Jan Kjell Larsen i vertenes mål.

Høiland reduserte

Den betydningsfulle kampen falt i tempo i den andre omgangen. Hjemmelaget var ikke videre angrepsvillige etter scoringene i den første omgangen. Dermed var det opp til Sandnes Ulf å skape spenning i kampen.

Gjestene hadde ballen mer i den andre omgangen, men evnet ikke å skape sjanser mot bunnlaget fra Bærum. Med unøyaktighet og manglende bevegelse på den siste tredjedelen fremsto Sandnes Ulf slik de har gjort i det siste.

Må angripe matchballene bedre

Fem minutter før slutt maktet Tommy Høiland å redusere for gjestene, men sluttspurten var ikke god nok til å sikre poeng mot Stabæk. I og med at både Sogndal og Fredrikstad tapte hadde tre poeng på Nadderud ført laget oppover tabellen. Den dårlige trenden til Sandnes Ulf ser ut til å fortsette. Med sitt femte strake tap har høstsesongen så langt utartet seg til å bli et mareritt for Sandnes Ulf. En skuffet trener Andersen måtte konstatere laget misbrukte en matchball i bunnstriden.

- Vi har muligheten til å kappe inn forspranget på lagene foran oss på tabellen, men vi benytter oss ikke av muligheten. Vi må angripe matchballene utover høstsesongen på en annen måte enn det vi gjorde i dag

 1. Les også

  Holmvik ble hetset da Sandnes tapte

 2. Les også

  Sandnes Ulf vil ha islandsk talent

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Belsvik: - Nysigneringene leverer

 2. FOTBALL

  Uviss fremtid for Gunnarsson

 3. FOTBALL

  Pedersen scoret to og feiret med obskøn gest

 4. FOTBALL

  Elverum ble festbrems på Nadderud

 5. FOTBALL

  Iversen sendte RBK inn i gullstriden

 6. FOTBALL

  Sogndal fikk nedrykksnerver