Zidane om den strenge Ronaldo-straffen: – Jeg er fryktelig forbannet

Real Madrid-treneren reagerer kraftig på den harde straffen av stjernespilleren.

SÅ RØDT: Cristiano Ronaldo fikk rødt kort og dyttet dommeren i ryggen før han forlot banen. Det førte til fem kampers karantene.
  • Olav Rege Olsen

Cristiano Ronaldo er utestengt i fem kamper etter at han ble utvist, og deretter dyttet dommeren i ryggen, i søndagens kamp mot Barcelona.

På en pressekonferanse før onsdagens returmøte ga Real Madrid-trener Zinédine Zidane sitt syn på karantenen.

– Det som har skjedd, har skjedd, men når jeg ser på detaljene, lurer jeg på hvordan det er mulig å få fem kampers karantene.

– Jeg håper de analyserer det igjen. Disiplinærutvalget må se nøye på dette. Jeg er fryktelig forbannet, faktisk, sa franskmannen til pressen.

Les også

Ronaldo ble byttet inn, scoret og strippet – så ble han utvist

Fikk to gule

I søndagens El Clásico kom Ronaldo innpå etter en snau time og scoret et perlemål til 2–1 i det 80. minutt.

Bare to minutter senere fikk han marsjordre.

MISFORNØYD: Real Madrid-trener Zinédine Zidane reagerer på straffen Cristiano Ronaldo fikk etter det røde kortet mot Barcelona.

Ronaldo feiret scoringen ved å rive av seg drakten. Mens publikum fikk se 32-åringens veltrente kropp, fikk hovedpersonen se det gule kortet – helt etter regelboka. Like etter var han igjen i dommerens søkelys.

I det som så ut som en fair duell med Samuel Umtiti innenfor Barcelonas 16-meter, gikk Ronaldo over ende. Han ropte på straffe, men fikk i stedet gult kort for filming. Ronaldo ble rasende og ga dommeren en dytt i ryggen før han forlot banen.

Real Madrid vant det første møtet 3–1. Returmøtet i den spanske supercupen spilles i Madrid onsdag kveld.