Fotball

Sa nei til Fortuna

<p>Fortuna ville svært gjerne ha Sunndal-trener Jørund Svensli som ny hovedtrener. Men romsdalingen valget å takke nei.</p>

Sunndal - ByåsenJørund Svendsli
  • Jarle Mordal

For noen uker siden hadde ledelsen i Fortuna dialog med Svensli. Han var tiltenkt rollen som heltidsansatt hovedtrener i klubben neste år, med treneransvar for Fortunas 1.divisjonslag, samt andre sportslige oppgaver i klubben. Men til slutt valgte Svensli, bosatt i Eidsvåg i Romsdal, å takke nei.

– Fortuna virket som en spennende klubb og det var en fristende utfordring. Men jeg valgte til slutt å fortsette som trener i Sunndal, forteller Svensli til Sunnmørsposten.

Styreleder i Fortuna Ane-Guro Skaare-Rekdal bekrefter at klubbens ledelse har vært i dialog med Svensli om jobben som hovedtrener.

– Når var det dialog?

– Det var etter at Svein Slinnning hadde gitt oss beskjed om at han ikke ville forlenge kontrakten, svarer Skaare-Rekdal.

Fikk gode anbefalinger

Hun legger ikke skjul på at Svensli var brennhet kandidat til den ledige jobben som hovedtrener for Møre og Romsdals beste kvinnefotballklubb.

– Vi fikk veldig gode anbefalinger på Jørund Svensli, både fra Sunndal-spillerne og fra Jarl Torske, landslagstreneren for J19, som kjenner Svensli godt. Men dessverre valgte han altså å takke nei, sier Ane-Guro Skaare-Rekdal.

Spennende Sunndal

Svensli sier grunnen til avslaget skyldes at Sunndal er en klubb som har mye spennende på gang. Klubben tok tredjeplassen i 2.divisjon i år og er trolig på full fart oppover i norsk damefotball.

– På sikt har vi målsetting om opprykk til 1..divisjon. Og klubben har også ellers mye spennende på gang. Blant annet har vi et veldig godt juniorlag som det blir spennende å følge videre. Juniorlaget tok gull i Norway Cup i år, opplyser Svensli.

Fortsetter trenerjakten

Avslaget betyr at jakten på ny Fortuna-trener fortsetter.

– Hva er status?

– Det er ingenting nytt. Vi jobber videre med flere kandidater. Når det blir klart vil vi informere spillergruppa, understreker Ane-Guro Skaare-Rekdal.

Fortuna tapte lørdag hele 7-1 mot Klepp på hjemmebane. I lagens første møte endte det 3-3 på Color Line stadion.