Fotball

Riise kan rekke Stabæk

<p>Bjørn Helge Riise måtte stå over serieåpningen mot Tromsø, og gikk skadet av trening tirsdag denne uka. Likevel har trener Tom Nordlie tro på at han skal rekke Stabæk-kampen. Samtidig gjør Frode Kippe store framskritt.</p>

Bjørn Helge Riise (t.h) kan være tilbake mot Stabæk.
  • André Almløv

Strekken, eller krampetilstanden, bak i Riises lår har så langt holdt ham på sidelinjen, mens lagkameratene har forberedt seg til helgens seirekamp mot Stabæk. Frode Kippe måtte også stå over serieåpningen med tilsvarende skade, men har denne uka hatt stor framgang.

– Han(Riise) er ikke noe verre enn han var tirsdag, og jeg har tro på at han kan bli klar. Frode Kippe har også trent godt. Det gir oss flere valgmuligheter, sier Nordlie, som har valgets kvaler i alle tre lagdeler.

Mange kandidater

Det opplagte problemet er hvem som skal spille ving hvis Riise ikke blir klar. Tore Andreas Gundersen fikk sjansen mot Tromsø, uten å imponere. Karim Essediri kom inn mot slutten av kampen, og hadde en kjempesjanse til å sikre LSK-seier like før gjestenes utligning. Også Jon Midttun Lie og Martin Husar er aktuelle.

Bak eller på midten

Samtidig kan det bli forskjellige løsninger hvis Kippe blir klar. Trolig spiller han da sammen med Vidar Riseth i midtforsvaret. Men Riseth kan også bli benyttet som defensivt midtbaneanker, og dermed blir det igjen plass til Pål Steffen Andresen ved siden av Kippe. Khaled Mouelhi kan fort bli benyttet som indreløper på midtbanen hvis Riseth flyttes frem i hans rolle.

Sliter på Nadderud

Nordlie vet godt at Lillestrøm tradisjonelt har trivdes svært dårlig på Nadderud. Man må tilbake til sesongen 2000 for å finne siste LSK-seier. Arild Sundgot, som også er aktuell for en startplass mot Stabæk, scoret da det ene målet.

— Vi har fokus på å ta tre poeng uansett motstander. Nå skal vi rette opp i det vi ikke fikk til mot Tromsø, og reise til Nadderud for å vinne, avslutter Nordlie.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien