Fotball

Denne bergenseren skal vise seg for eliteserieklubb

– Han er en spennende spiller, sier Stabæk-sjef.

FIN FOT: Joachim Soltvedt har markert seg i Åsane de siste to årene, ikke minst med sin gode venstrefot. Nå skal han trene med Stabæk.
  • Mads Bøyum

Joachim Soltvedt (21) har spilt mer enn 50 1.-divisjonskamper for Åsane de siste to årene, de fleste av dem fra start.

Nå har den venstre kantspilleren vekket nysgjerrigheten til eliteserieklubben Stabæk. Neste uke drar Soltvedt østover for å trene med laget.

– Det stemmer. Vi søker en spiller i posisjonen hans, og synes han er en spennende spiller. Så det er en vi vil se nærmere på, bekrefter Stabæk-sportssjef Inge André Olsen.

Les også

Kalvenes går fra Åsane til Brann

– Morsomt

Spilleren selv hadde en strålende 2015-sesong, og var ønsket av Sogndal sist vinter. Åsane greide å beholde Soltvedt, som ikke fikk en like god sesong for de oransje i fjor. Likevel startet han 19 kamper, og fikk spilletid i alle unntatt tre.

Nå er Soltvedts kontrakt med Åsane ute, men han var likevel til stede da Mons Ivar Mjelde kjørte i gang treningene for året tirsdag. Nå ser det tidligere Brann-talentet frem til å teste seg i Stabæk.

– Det blir morsomt å prøve seg hos dem. Det er ikke sånn at jeg stresser med situasjonen min, eller er utålmodig etter å komme meg til eliteserien, men det hadde selvfølgelig vært morsomt. Og jeg er glad for å bli invitert på trening av Stabæk, sier Soltvedt.

Les også

Slik skal Haugen gjøre Brann-spillerne bedre og mer profesjonelle

Agentens svar

Spillerens agent, Daniel Steinfeld, holder de fleste muligheter åpne nå i starten av sesongoppkjøringen.

AGENTEN: Daniel Steinfeld fra selskapet Stars and Friends.

Les også

  1. Demidovs personlige hilsen: Nå tar han endelig farvel med Brann

  2. Nå skal Åsane produsere toppspillere igjen

– Joachim er invitert over noen dager av Stabæk, så de kan bli litt bedre kjent. Så får vi se hva som kommer ut av det til slutt. Vi har også god dialog med en annen eliteserieklubb og Åsane, sier Steinfeld.

Etter det BT har grunn til å tro, har Sogndal beholdt sin interesse for Soltvedt. Agenten fortsetter:

– Det blir viktig for Joachim å finne den rette arenaen for sin videre utvikling. Nå ønsker han å hente litt referanser før vi faller ned på en beslutning om hvor han spiller neste sesong.

Les mer om

  1. Mons Ivar Mjelde
  2. Åsane
  3. Stabæk Fotball