Fotball

Viking-legenden Reidar Goa er død

Reidar Goa døde lørdag, 76 år gammel.

Her mottok Reidar Goa blomster da han gikk av som baneassistent i Viking i 2010. Anders Minge

 • Stefan Merenyi

Viking-legenden Reidar Goa døde lørdag, 76 år gammel. For en uke siden fikk han et anfall i hagen og konen Inger var rask på plass og øvet livredning før sykebilen kom. Mandag var han ute og følte seg noenlunde frisk og torsdag var han i Vikinghuset for å drøse med veteran-gjengen.

Nyheten slo ned som sjokk på alle som kjente Reidar, eller «Reieren» som han ble kalt. Som 15-åring debuterte han på A-laget til Randaberg i 1957 og spilte 180 kamper. Han debuterte på juniorlandslaget som 17-åring mot Danmark og spilte sammen med Roald «Kniksen» Jensen, Nils Arne Eggen, Jørn Gulden og Bjørn Odmar Andersen - for å nevne noen.

 • LES MER: Reidar Goa utropt til æresmedlem i Viking

I 1965 gikk han til Viking, men debuterte på A-laget først i 1966 med 29 kamper og fire scoringer. Siden ble det bare suksess for Reidar. Fire seriemesterskap på rad: 1972-73-74-75.

Uansett hva Viking har vunnet, så har Reidar vært med enten som spiller, oppmann eller hjelpetrener sammen med med sin gode venn Benny Lennartsson. Reidar var riktignok ikke med da Viking tok seriegull i 1982 - da var han trener for Randaberg.

Reidar Goa var lagkaptein da Viking FK sikret seg sitt fjerde strake seriemesterskap i 1975. Stavanger Aftenblad

Reidar Goa fikk 404 A-kamper, sju scoringer og 12 Europa-kamper for Viking. I tillegg spilte han fire A-landskamper, samt fem kamper for B-landslaget. Han fikk også én juniorlandskamp.

Reidar Goa ble tildelt fortjenestemedalje i 1976 og ble æresmedlem i Viking FK i 2000. Reidar har opplevd mye positivt hos «de mørkeblå». Etter at han avsluttet den sportslige karrieren, ble han banemester og jobbet på Viking stadion til slutten av 2010.

– Jeg har hatt 45 fantastiske år i Viking og fikk utrolig mange gode venner. Men samtidig må jeg si at min kone Inger har vært helt fantastisk, tålmodig og fortsåelsesfull, sa Reidar i et tidligere intervju.

Håndtrykket var fast og hendene bar preg av hardt arbeid, hardbarkede og rue. Hele sitt voksne liv har Reidar ofret for fotballen, for arbeidet, for familien og for Viking.

Han var en hyggelig, jovial, miljøskapende og respektert person som gjerne ga en god klem til en spiller eller en venn.

Tirsdagene og torsdagene var han med «badstugjengen» i Vikinghuset med etterfølgende drøs. Det sosiale aspektet betydde mye for Reidar, som var venn med alle. Han var en snill og omteksom familiemann og arbeidet var nærmest som hobby for ham. Reidar og Inger fikk tre barn og i 2013 feiret de gullbryllup.

I Reidar Goa har familien mistet en sterk støttespiller, en bauta, som alltid stilte opp for alle og den store Viking-familien mistet en populær og kjær medlem.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Viking FK
 2. Nekrolog

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Østenstad om Goa: – Han passet på oss som en far

 2. FOTBALL

  Berntsen og Viking tilbake til røttene: – Det er jo ikke til å kjenne igjen!

 3. FOTBALL

  Ingve Bøe om Reidar Goa: «Han var den som betydde aller mest i min tid som Viking-spiller»

 4. FOTBALL

  Bøe-bloggen: «Mannen som var hugd i stein, har spilt sin siste kamp»

 5. FOTBALL

  – Jeg har drevet med fotball i 40–50 år. Reidar Goa er den som har betydd mest for meg

 6. FOTBALL

  Hvor ble det av Rogalands ti største fotballtalenter?