Fotball

Tromsø jakter spansk keeper med La Liga-erfaring

TIL gir ikke opp keeperjakten - men har dårlig tid.

Nauzet Pérez, her i aksjon mot Barcelonas stjerne Luis Suarez, er i Tromsøs søkelys.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

Etter det iTromsø erfarer har TIL forsøkt å få den spanske keeperen Nauzet Pérez klar i løpet av helgen. 32-åringens kontrakt med Osasuna er gått ut, og dermed kan TIL signere ham, dersom de får alle papirene i orden før midnatt i dag.

– Ingen kommentar, svarer sportssjef Svein-Morten Johansen på spørsmål om TIL er i dialog med Nauzet Pérez.

– Men håper dere å få inn en keeper til?

– Det blir enten en som jeg ser på nå, eller at vi satser på den norske ordningen med å låne en keeper hvis det skulle bli full krise, svarer Johansen til iTromsø.

Oppdatert: Nauzet Pérez skal ha vært veldig aktuell i helgen, men TIL skal nå fokusere mest på en annen spansk keeper - nemlig Javi Jimenez (30). At Jimenez er aktuell, meldte Nordlys først. Jimenez er 179 centimeter høy og spilte for Huesca i fjor, men fikk ikke kamper for førstelaget. I 2015–16 fikk han 40 kamper for Elche på nivå to i Spania. Tidligere har han spilt to kamper for Levante i La Liga.

Etter det iTromsø får opplyst er det en rell fare for at TIL ikke rekker å komme i mål med ny keeper før deadline 23.59 i kveld.

Miño glapp

Tidlig lørdag ble det klart at TIL likevel ikke kunne signere den spanske ex-Barcelona-keeperen Rubén Miño - ettersom han fortsatt var registrert i AEK Larnaca da det norske overgangsvinduet stengte 16. august. Dette skal ikke være tilfelle med Nauzet Pérez eller Javi Jimenez.

Nauzet Pérez er 190 centimeter høy og spilte 13 kamper i La Liga i fjor. Han har vært innom en rekke klubber, deriblant Mallorca, Sabadell og Halmstad (i 2011).

Årsaken til at TIL vil ha ny keeper er at omtrent alle keeperne i klubben har eller har hatt skadeproblemer. I 1–4-tapet mot Kristiansund i dag voktet Gudmund Kongshavn målet og kjente ikke til hamstring-skaden som har plaget ham.

TIL har også Otto Fredrikson, men han er nettopp tilbake etter et brudd i hånda. Filip Loncaric er som kjent ute for resten av sesongen.

– Må fokusere på meg selv

TIL synes det kan være risikabelt å gå inn i sluttfasen av sesongen med disse forutsetningene.

– Jeg vet svært lite om det blir en ny keeper i TIL, det får du høre med Svein-Morten og Simo (Valakari) om. Men i toppidrett vil det som regel være en konkurransesituasjon, og det er jeg vant til. Man må bare fokusere på det en får gjort noe med selv. Jeg fokuserer på meg og mitt treningsarbeid, og hvordan jeg kan bidra til at vi blir bedre, sier Kongshavn.

Simo Valakari sier han har fokusert på dagens kamp i helgen, og at han derfor ikke har «siste nytt» i keeperjakten.

– Men ja, vi har jobbet med en ny spansk keeper. Snakk med Svein-Morten, sier TIL-treneren.

iTromsø oppdaterer saken.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. La Liga
 4. Kommentar