Sa nei til eliteserien

<p>Bjørn Dahl kunne spilt i eliteserien med Hønefoss. I stedet blir han semiproff i Løv-Ham.</p>

Fotball AdeccoligaenAKA Arena , Hønefoss 08.09.09Hønefoss BK v Kongsvinger 3-1Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportLars Lafton ut og Bjørn Dahl , Hønefoss inn
Fotball23. August 2009AdeccoligaenVarden AmfiLøvHam - Haugesund 1 - 1Paul Addo , LøvHamFoto : Astrid M. Nordhaug

Torsdag ble han enig med klubben om en treårskontrakt.

– Jeg hadde tilbud om å fortsette i Hønefoss, og familien vurderte sterkt å flytte. Men vi valgte å bli i Bergen. Det mest familievennlige var å takke ja til Løv-Ham, sier høyrebacken med fortid i Os, Viking, Brann og senest Hønefoss.

31-åringen ble i sommer leid ut fra Brann resten av kontraktstiden til Hønefoss. Ringerikingene rykket opp, og ville gjerne skrive permanent kontrakt med den erfarne høyrebacken.

Men Dahl var lei av alle togturene mellom Bergen og Hønefoss, og at kone og to barn satt igjen i Bergen. Dermed lyttet han interessert da nåværende sportssjef i Løv-Ham, Espen Steffensen, tok kontakt. Dahl hadde Steffensen som trener i Brann.

– Dette er en utfordring jeg ser frem til, sier Dahl, som kommer gratis til Løv-Ham ettersom kontrakten med Brann nå er utløpt.

Fra proff til semiproff

Over helgen signerer han en treårskontrakt med ”Løvene”. Klubben har nylig kunngjort at de ikke skal ha fotballspillere på heltid. Dermed er ikke Dahl lenger proff.

– Det er vel semiproff en kaller det. Men det lar seg gjøre økonomisk, for Løv-Ham ordner til en pakke for meg. Treningene foregår på kveldstid, og på dagtid kommer jeg til å jobbe med andre ting, blant annet som instruktør. Men detaljene får vi komme tilbake til når jeg signerer, sier Dahl til bt.no.

Løv-Ham sliter med dårlig økonomi, og flere nøkkelspillere har forsvunnet. Men Dahl ser ikke mørkt på det.

– Det er mange gode spillere i klubben allerede, og flere vil nok komme, sier osingen.

Dahl er 31 år gammel, og signerer altså en treårskontrakt med ”Løvene”. Dermed kan han komme til å avslutte karrieren der.

– Jeg tar det som det kommer. Jeg kan vel ikke regnes som ung og lovende lenger, sier mannen med seriegull for Brann og én A-landskamp på CV-en.

Addo solgt til Hønefoss

Løv-Hams styreleder Thomas Nordal hadde det travelt torsdag.

– Vi er strålende fornøyd med å få en spiller som Bjørn til Løv-Ham. Vi tror han vil passe svært godt inn, sier Nordal til bt.no.

En annen spiller forsvant ut. Løv-Ham er nemlig enig med Hønefoss om et salg av den unge venstrebacken Paul Addo. Ghaneseren har i høst trent mye med Brann, men Sportsklubben kom aldri med noe tilbud til Addo.

Noen overgangssum vil ikke Løv-Ham ut med, men etter det Bergens Tidende kjenner til, er det ikke snakk om noen millionovergang.

– I disse tider er vi fornøyd med det vi får i overgangssum. Vi er også glad for at Paul nå får sjansen i eliteserien. Siden det ikke ble Brann, er det greit at han får sjansen i Hønefoss, sier styrelederen.

FAKTA:

Bjørn Dahl

FØDT: 17. april 1978, Bergen

POSISJON: Høyreback

TIDLIGERE KLUBBER: Os, Viking, Brann, Hønefoss

AKTUELL: Skriver under på en treårskontrakt med Løv-Ham over helgen.