Fotball

Haaland trekkes frem som en av Europas mest spennende unggutter

UEFA har listet opp det de mener er talentene å se opp for kommende sesong. Erling Braut Haaland (19) er blant de 50 som er plukket ut.

Erling Braut Håland jubler etter å ha scoret ett av sine ni mål i Norges 12-0-seier over Honduras i U20-VM tidligere i sommer.
  • Petter Fløttum-Angeltveit

Det europeiske fotballforbundet har bedt sine reportere si hvilke spillere i Europa de mener fotballfans bør holde et ekstra øye med i 2019/2020-sesongen.

Blant de 50 ungguttene som er funnet verdig for listen, er nordmannen Erling Braut Haaland. Om 19-åringen trekker de frem at han er sønn av Alf-Inge Håland, og at han scoret ni mål mot Honduras i U20-VM tidligere i sommer.

  • LES OGSÅ: Tidligere har Messi vunnet prisen. Nå er Haaland nominert til gjev utmerkelse.
Også Liverpools spisstalent Rhian Brewster er på UEFAs liste over Europas 50 mest spennende unggutter.

På listen til UEFA finner man blant annet også Liverpool-stjerneskuddet Rhian Brewster (19), som er blitt lovet en viktig rolle i laget av Jürgen Klopp denne sesongen. Det samme er Newcastle-spilleren Sean Longstaff (21), som Ole Gunnar Solskjær skal være interessert i å hente til Manchester United.

Bryne-gutten Erling Braut Haaland gikk for et halvt år siden fra Molde til østerrikske RB Salzburg. Spissen fikk to kamper i serien før sommeren, men har vist seg frem i sesongoppkjøringen. Før helgen vartet han opp med én målgivende da Salzburg slo Mattersburg 2–0 i serieåpningen.

Da UEFA satte opp en tilsvarende liste for ett år siden, fant de også plass til en nordmann. Den gangen var det Genks midtbanespiller Sander Berge (21) som kom med.