Kneproblemer ga Haaland-avbud rett før avspark mot Færøyene

Ullevaal-publikumet gikk glipp av Erling Braut Haaland fredag. Han fullførte ikke oppvarmingen og ble erstattet av Alexander Sørloth i startoppstillingen.

Erling Braut Haaland måtte gi seg under oppvarmingen.

Haaland var det store navnet i oppkjøringen til Færøyene-kampen. Han og Joshua King skulle spille sammen.

– Erling fikk en liten smell i kneet på trening torsdag. Den fikk han føling med under oppvarmingen fredag, sier Svein Graff i Norges Fotballforbund til NTB.

Fra før var den andre store norske yndlingen, Martin Ødegaard, ute av troppen på grunn av en skade.

Haaland startet oppvarmingen på Ullevaal, men cirka 20 minutter før kampstart forsvant han i garderoben. Da ble Sørloth satt inn i fullt kjør.

Les også

Maskerte supportere med pyroaksjon på Ullevaal

Topp

Haaland har hatt en strålende høst for Salzburg. Der står han med 26 mål denne sesongen. Sju av disse er kommet i mesterligaen.

Fredag skulle han med pappa Alf Inge Håland på tribunen forsøke og score sitt første A-landslagsmål. Det må vente, og kanskje får han ikke sjansen til å bryte den barrieren før i UEFAs nasjonsliga-semifinalen i mars.

Haaland har to A-landskamper for Norge. Han spilte fra start mot Malta og kom inn som reserve mot Sverige. Disse kampene ble spilt i september.

Norge møter Malta borte mandag. Haalands neste klubbkamp går 23. november mot St. Pölten.

I Haalands fravær var det midtstopper Tore Reginiussen som scoret Norges første mål etter bare snaut fire minutter mot Færøyene.