Fotball

Tidligere Liverpool-stjerne forlater Barcelona

Barcelona er enig med Bayern München om en leieavtale som gjør at Philippe Coutinho spiller for den tyske klubben kommende sesong.

Philippe Coutinho (t. v.) leies ut fra Barcelona til Bayern München kommende sesong. Foto: LEE SMITH / X03806

 • NTB

Det opplyste klubbdirektør Guillermo Amor fredag, etter at brasilianeren ble utelatt fra troppen til serieåpningen mot Athletic Bilbao.

– Vi kan bekrefte at det i prinsipp er enighet om å leie Coutinho til Bayern. Det gjenstår bare å finalisere avtalen, sa Amor til Movistar før kampen på San Mames.

Coutinho ble kjøpt fra Liverpool i januar 2018. Avtalen ga den engelske klubben 120 millioner euro umiddelbart, og 40 millioner i mulige prestasjonsbaserte tilleggsbetalinger.

Les også

Coutinhos måldobbel ga Brasil perfekt start i Copa America

Les også

«Fotballens stollek i et brennhett overgangsmarked»

27-åringen har ikke levd opp til de store forventningene som ble stilt da han ble hentet, og har slitt med å finne sin plass i laget. Han er brukt vekselvis på midtbanen og i angrepsrekka.

Leieavtalen for Coutinho kan påvirke muligheten for at Neymar hentes tilbake til Barcelona. Den spanske klubben har allerede brukt 250 millioner euro på spillere i sommer, og det har vært antydet at Paris Saint-Germain ønsket Coutinho i retur ved et eventuelt Neymar-salg.

– Det er mye snakk om Neymar i øyeblikket. Han er i avisene hver dag, men jeg vil ikke gå inn på det nå. Alt kan skje så lenge markedet er åpent, men i øyeblikket er det intet å melde, og Neymar er PSG-spiller, sa Amor.

Tidligere fredag ble Neymar uttatt i Brasils tropp til kampene mot Colombia og Peru i september, etter å ha mistet sommerens Copa América-seier med skade.

Les mer om

 1. Philippe Coutinho

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Messi tilbake på Barcelona-trening

 2. FOTBALL

  Barcelona sliter i Neymar-jakten

 3. FOTBALL

  «Dette er sommerens dyreste stollek»

 4. FOTBALL

  Neymar uteble fra trening. Nå øker spekulasjonene.

 5. FOTBALL

  Fransk stjerne klar for Barcelona – nå truer gamleklubben med rettssak

 6. FOTBALL

  Han fikk sitt første møte med Liverpool for 21 år siden. Nå er han klar for klubben.