Fotball

Cantona: - Jeg elsker Mourinho, men han hører ikke hjemme i United

Manchester United-legenden Eric Cantona synes ikke José Mourinhos spillestil passer i klubben.

Eric Cantona mener Pep Guardiola var den eneste riktige kandidaten til managerjobben i Manchester United.

 • Sjur Magnus Bergstrøm

Etter at Louis van Gaal fikk sparken i United mandag kveld, virker det som en dårlig skjult hemmelighet at José Mourinho overtar jobben. Portugiseren forventes å bli presentert i løpet av kort tid.

Det er ikke legenden og kultfiguren Eric Cantona bare glad for. Han spilte i klubben mellom 1992 og 1997, og har alltid vært klar på at offensiv fotball skal dyrkes. Det føler han ikke Mourinho er riktig mann til å gjøre.

— Jeg elsker José Mourinho, men jeg synes ikke spillestilen hans passer i Manchester United. Jeg elsker personligheten, lidenskapen og humoren hans. Han er veldig smart og krever 100 prosent av spillerne sine, og naturligvis vinner han titler. Men jeg tror ikke fansen vil elske hans type fotball, selv når de vinner. Han kan vinne med Manchester United, men forventer de den spillestilen? Det tror jeg ikke, sier Cantona i et stort intervju med The Guardian.

Les også

«Mourinho følte seg forrådt av Ferguson og brast i gråt»

Les også

Sitat-quiz: Hvem har sagt det – Zlatan eller Mourinho?

Ønsket Guardiola

I kjent, selvsikker stil hevder han at United-supporterne fortsatt savner ham på Old Trafford og føler at noe har blitt borte i klubben etter at Sir Alex Ferguson la opp i 2013. Fergusons arv gjør det også vanskelig for mer defensive trenere, tror han.

— Klubben har mistet noe, du kan føle det. Det er vanskelig å overta etter noen som har vært i klubben i 25 år. Selv hvis du er en fantastisk manager, føler fansen Fergusons filosofi, sier Cantona.

Alt tyder på at José Mourinho blir ny Manchester United-manager. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix.

Mannen Cantona ønsket at skulle overta for Van Gaal endte i stedet opp i den lyseblå delen av Manchester: Pep Guardiola. Cantona mener han er den eneste som kunne fått United på rett kjøl etter de skuffende sesongene siden Ferguson la opp.— Guardiola hadde vært riktig mann. Han er den spirituelle sønnen til Johan Cruyff og jeg hadde elsket å se han i United. Han er den eneste som kunne endret Manchester United. Uheldigvis endte han opp i feil Manchester-klubb, sier mannen som fyller 50 år tirsdag.

Les også

- Mourinho nær enighet med United

Les også

Van Gaal har fått sparken i Manchester United: - Jeg er veldig skuffet

Vil ha managerjobben

Franskmannen la opp som spiller i en alder av 30 år, da han begynte å føle at lidenskapen for fotballen forsvant. I ettertid har han blant annet prøvd seg som skuespiller og filmskaper, men holder fortsatt muligheten for en retur til fotballen åpen. Denne gangen som nettopp United-manager.

— Jeg gjør mye forskjellig og er veldig lykkelig, men hvis de hadde spurt meg om å bli United-manager hadde jeg blitt det. Guardiola er i Manchester City, og hvis de vil ha noen som kan vinne pokaler med vakker fotball? Da er jeg mannen, sier Cantona og legger til:

— Og ja, jeg mener det. Jeg sier det, fordi det er som når du er på en pub eller en nattklubb. Når du sier at du ikke bryr deg, vil alle jentene ha deg. Kanskje klubben spør meg hvis jeg sier at jeg ikke bryr meg. Hvis de gjør det, vil jeg selvfølgelig jobbe veldig hardt.

 1. Les også

  Mener Mourinho-ansettelsen kan ødelegge United: - Han eier ingen skam

 2. Les også

  «Det som virket som en klok ansettelse ble et nederlag for begge parter»

 3. Les også

  Erlend tapte veddemål og måtte lage rap om Leicester

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. José Mourinho
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  United-legende fnyser av van Gaals Solskjær-kommentar: – Det verste jeg noen gang har sett

 2. FOTBALL
  Publisert:

  «Mourinho følte seg forrådt av Ferguson og brast i gråt»

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Louis van Gaal mener: Dette er forskjellen på Mourinho og Solskjær

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Van Gaal har fått sparken i Manchester United: - Jeg er veldig skuffet

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Rooney åpner opp om forholdet til Uniteds-ikonet: – Kranglet i hver eneste pause

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Mourinho reagerte på kritisk spørsmål: - En løgn som er gjentatt mange ganger