Fotball

Nådeløs norsk kritikk: - På nivå med San Marino

Norges innsats mot Tyskland heftig diskutert i sosiale medier.

TYSK SMELL: Det ble en tøff kveld for Per-Mathias Høgmo og det norske landslaget.
  • Marthe Ihle

Norge — Tyskland 0-3:

Norge hadde ikke sjans mot regjerende verdensmester Tyskland. 0-3 og fullstendig overkjøring fra Die Mannschaft ble resultatet.

Les også

  1. Norge avkledd av suverene tyskere på Ullevaal

  2. Norge-børsen: - Han burde egentlig bare fått ett poeng

— Det er mange måter å tape en fotballkamp på. Det vi gjorde i kveld var rett og slett fornedrende. Vi opplevde 90 minutters voksenopplæring fra Tyskland og vi fikk en dokumentasjon på hvor eventyrlig lang avstanden til verdenstoppen er, oppsummerte Aftenpostens ekspert Lars Tjærnås etter kampen.

Det at Norge nettopp viste at det er store nivåforskjeller på verdens beste fotballag og vårt landslag, har skapt reaksjoner på sosiale medier.

— 3-0 til Tyskland. Slutt. Brutal utspilling. Vi ble feid av banen. Enorm klasseforskjell, skriver Morten Langli på Twitter, som også gjennom kvelden har stilt spørsmålstegn ved om dette er den mest brutale utspillingen vi har sett av Norge de siste 35 år.

— 0-3 hjemme i internasjonal fotball er i dag forferdelig stygt. San Marino-nivå, skriver TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

— Si det som det er!

Høgmo uttalte etter kampen at han mente det ikke var noe han kunne gjort annerledes, og mente han hadde truffet med laguttaket.

Det får også mange til å reagere.

— Intervjuet med Høgmo etter matchen var pinlig - vi ble spist levende - kom med sannheten, det har aldri vært så langt hjem for norsk fotball, skriver journalist Tom Dahl Frøshaug.

— Hvorfor kan ikke Høgmo si det som det er? Det irriterer meg. Vi har sett kampen, skriver fotballekspert Morten Langli.

— Folk er ikke irritert på Høgmo fordi Norge taper, men fordi han later som om Norge vinner, skriver en Twitter-bruker.

Johansen har troen

Kveldens kaptein, Stefan Johansen er ikke overrasket over reaksjonene som kommer.

— Selvfølgelig blir det sånn når man taper fotballkamper, jeg kommer fra en hverdag i Celtic der det naturligvis blir misnøye når man taper. Innad er det vikig at vi er samlet, og det er vi også. Utad skal folk få lov til å ha sine meninger, sier han.

Spillerne har fortsatt troen på VM-spill, sier Fulham-spilleren, og han mener det er grunn til å troen på laget videre.

— Det er en ung gruppe. Jeg føler jeg har stått og sagt dette ti tusen ganger, men jeg føler vi fortsatt blir bedre og bedre. Vi var nærme i fjor å kvalifisere oss til EM. I dag startet en ny kvalik, og vi lærte forhåpentligvis mye i fjor om hvorfor vi ikke kom videre.

- Inn med astmatikere

Flere påpeker også det humoristiske.

— Blir fort kamp om 5. plassen mellom Norge og San Marino. Kan bli jevnt og spennende, skriver en Twitter-bruker.

— Skal det bli noe VM-sluttspill på Norge, må vi finne noen astmatikere å sette inn til neste kamp, skriver programleder i Radio Norge,Kim Nygård.

— En god del fans synger fortsatt entusiastisk på 0-3 ti minutter før slutt. Kveldens desidert sterkeste norske prestasjon, skriver redaktør for avis-samarbeidet 100 % Sport, Bertil Valderhaug.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball