Britisk fotballsensasjon: Wales ble gruppevinner på Englands bekostning

Sjansesløsing sendte lillbror Wales foran England.

Wayne Rooney og England klarte aldri å bryte ned Slovakia, mens Wales herjet med Russland i den andre kampen i gruppen mandag kveld.

Slovakia — England 0-0 / Russland-Wales 0-3

Ingen tvil om at England var best, men det hjelper så lite når man ikke får ballen i mål.

Wales scoret en, to og tre mot Russland

England presset og presset, men scoret ingen mot Slovakia.

Dermed var det lillebror Wales som vant gruppe B med England på andre og Slovakia som nummer tre.

EMs første treneravgang:

Les også

Russlands landslagssjef sa opp rett etter EM-fiaskoen

– Vi prøvde og vi prøvde, men de stengte døren for oss. Det var en skuffende kveld for oss for å være ærlig. Vi dominerte kampen, sa Gary Cahill, ifølgeTV 2.

– Vi hadde ikke det lille ekstra som skulle til for å åpne dem, som man trenger i slike kamper. Vi skulle ha vunnet denne kampen, la han til.

Gareth Bale og Wales sørget for å sende et svakt russisk lag hjem fra EM.

– Dette er fantastisk. Aldri tidligere har jeg spilt på et bedre walisisk landslag enn dette. Vi har vunnet gruppen. Det taler for seg selv. Det er rett og slett ikke mer å si, sa Bale etter at kampen var over.

Den russiske treneren Leonid Slutskij sa opp på direkten etter at Russland tapte for Wales.

Mange engelske bytter

England hadde gjort seks bytter fra det laget som startet forrige kamp mot Wales. Blant annet startet de to som kom inn som innbyttere og scoret mot waliserne: Jamie Vardy og Daniel Sturridge. Alle byttene kunne den tidligere Viking-treneren Roy Hodgson gjør siden England allerede var klar for åttendedelsfinalen før mandagens kamp.

– Vi ville avslutte på topp, men det klarte vi ikke. Vi er videre til neste runde og ingen vil møte oss, sa Joe Hart, ifølgeBBC.

Det var England som startet best. I løpet av de ti første minuttene hadde Hodgsons menn to halvsjanser. Først ved Jamie Vardy, deretter var Daniel Sutrridge siste engelskmann på en ball som keeper Kozacik tilslutt kunne gripe.

Vardy hadde en kjempesjanse etter drøyt et kvarter da han viste Usain Bolt-fart og parkerte Martin Skrtel. Nok en gang var Kozacik i veien.

Jamie Vardy (t.h.) prøvde og prøvde, men keeper Matus Kozacik storspilte. Også stopperen Jan Durica hadde nok å gjøre mot England.

Den aller største sjansen i den første omgangen fikk Adam Lallana. Han dundret til fra 14 meter, men heller ikke han klarte å overliste den slovakiske keeperkjempen på 193 cm.England hadde et klart spillemessig overtak, godt med sjanser, men ingen mål i de første 45 minuttene.

«Det kommer», lovet Englands gamle storscorer og nå BBC-personlighet Gary Lineker på Twitter.

Slovakia hadde absolutt ingenting å komme med og var skuffende svake før hvilen.

— Jeg er positivt overrasket med tanke på at England har gjort hele seks bytter, sa Englands tidligere landslagskeeper David James som var gjest i NRKs studio.

Og det ble nesten mål umiddelbart i den andre omgangen - til Slovakia. Vanligvis så sikre Chris Smalling mistet oversikten da han prøvde å skjerme ballen tilbake til keeper Joe Hart. Plutselig dukket Robert Mak opp og hadde nesten ødelagt moroa for England. Tankene gikk tilbake til Roma en oktoberkveld i fjor da Haitam Aleesami gjorde som Smalling og lot Italias Alessandro Florenzi stikke frem en fot og utligne til 1-1. ## Rooney opp på tredje

Wayne Rooney kom innpå etter en snau time og dermed tangerte han Steven Gerrard med 114 landskamper for England. Bare Peter Shilton (125) og David Beckham (115) har flere.

England hadde flere muligheter til å score utover i omgangen, men det ville seg ikke helt.

Da meldte Gary Lineker at det ikke var så fryktelig viktig å vinne likevel.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: