Fotball

Mykjåland senket Trondheims-Ørn og sendte LSK til cupfinalen

Stupheadet inn vinnermålet.

Lene Mykjåland ble utslagsgivende i semifinalen.
  • NTB

LSK KVINNER-TRONDHEIMS-ØRN 2-1

Lene Mykjåland ble matchvinner da LSK Kvinner slo Trondheims-Ørn 2-1 og tok seg til NM-finalen i fotball. Avgjørelsen falt tre minutter ut i annen omgang.

Det var en fortjent seier LSK-jentene sikret seg på hjemmebane, men vertene fikk ikke noe gratis. Det ble en arbeidsseier, selv om det virket som om hjemmelaget hadde rimelig god kontroll utover i annen omgang.

Isabell Lehn Herlovsen ga hjemmelaget ledelsen 28 minutter ut i første omgang. Hun ble spilt fint fri og lobbet over Kristine Nøstmo i Trondheims-Ørn-målet. Det så lenge ut som om LSK skulle gå til pause med en knapp ledelse, men ett minutt før slutt i første omgang, utlignet Ørn.

Lisa-Marie Karlseng Utland headet inn 1-1 og gjorde at kampen var helt åpen da lagene gikk til pause.

Les også

Marte Berget kopierte brorens vikingskjegg og scoret

LSK hadde flaks og tok ledelsen bare tre minutter ut i den annen omgangen. Lene Mykjåland stupheadet inn 2-1-målet og ble matchvinner.

I annen omgang var det ikke like mye trykk over Trondheims-Ørn. Laget var mer med i den første omgangen og spilte seg til flere store og flotte sjanser. Gjestene hadde ballen i treverket to ganger i løpet av de første 45 minuttene, men var ikke like giftige etter pause.

Keeper Kristine Nøstmo var gjestenes beste med en rekke fine redninger. Hun var sjanseløs på de to målene.

Finalen spilles på Fornebu 21. november. (©NTB)