Mourinho: - Jeg har ingen spisser

Mourinho kunne kanskje trengt en av sine gamle spissfavoritter på topp. Onsdag spiller han på motstandernes lag.

ALDERSKOMMENTAR: José Mourinhos kontroversielle uttalelse om Samuel Eto'o har skapt uro.

Didier Drogba scoret 100 mål for Chelsea. Han var en av dem som José Mourinho stolte på. En av dem som fikk tillit hele veien. Og han var en av dem som gråt da Mourinho forlot Chelsea i september 2007. I kveld møtes sjefen og hans betrodde mann igjen når Galatasaray møte Chelsea i Champions Leagues åttendedelsfinale.

Drogba er blitt 35 år (blir 36 i mars) og fortsetter å score mål i Galatasaray. Rett nok ikke så hyppig som i sine velmaktsdager i Chelsea. Men han har scoret åtte mål på 20 spilte kamper denne sesongen. Chelseas mestscorende spiss, Samuel Eto'o har 6 mål. Tre av dem kom i 3-1-seieren mot Manchester United.

Til sammen har Eto'o, Torres og Demba Ba scoret 11 mål denne sesongen.

Overhørt kritikk

Spissenes relative måltørke irriterer åpenbart José Mourinho.

  • Jeg har et lag, men jeg har ingen spisser, skal Mourinho ha sagt på et sponsorarrangement for den sveitsiske luksusklokkefabrikanten Hublot her om dagen.

Mourinho trodde han hadde en fortrolig samtale med en av Hublots sjefer på arrangementet. Men samtalen ble fanget opp av mikrofonene til det franske TV-selskapet Canal+.

  • Vi kan ikke vinne Premier League. Vi har Samuel Eto’o. Ja, Eto’o. Han er 32, kanskje 35 år gammel. Hvem vet? sa Mourinho i samtalen som har ført til oppslag i britisk presse.

I etterkant har Mourinho, ikke overraskende, reagert med sinne. Han og Chelsea mener at dette var småprat som aldri skulle nå offentligheten. De bestrider ikke at dette ble sagt i samtalen.

Chelsea-legende

Uansett blir det en spesiell aften for Didier Drogba. Fra 2004 til 2012 kledde han seg i Chelsea-blått. Han vant tre ligamesterskap, fire FA-cupfinaler og ikke minst han vant Champions League med klubben. Et drama av en finale på Allianz Arena.

Thomas Müller hadde scoret i det 83. minutt og alt var klart til storfeiring på Bayern Münchens hjemmebane. To minutter før slutt dukket Drogba opp og scoret sitt siste spillemål for Chelsea. Ekstraomganger og straffespark fulgte. Drogba satte straffen som sikret seieren. Chelsea vant den mest ettertraktede pokalen i Europa.

Da blir det kanskje ikke den helt store feiringen når han møter klubben han spilte for i åtte år, og manageren som fikk han til å gråte da han forlot Drogba og Chelsea.

  • Ingen målfeiring. OK, kanskje min signaturfeiring, sier han smilende om hvordan hans reaksjon skulle bli dersom han finner på å score mot gamle lagkamerater.

Til britiske medier har han fortalt at Chelsea uansett vil være noe helt spesielt for ham.

  • Jeg kan ikke glemme det jeg har gjort i Chelsea og alle minnene jeg har. Chelsea vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte og i mitt liv, sier Drogba.

I Drogbas hjerte

Det er ikke bare klubben, men også manageren han hadde de tre første sesongene i Chelsea. Mannen som nå er tilbake i Chelsea lovprises av Drogba.

  • Mourinho gjorde meg til en vinner. Han er den beste manageren jeg har jobbet for. Vår filosofi i Chelsea var enkelt. Han lærte oss å hate og tape, sier Drogba i forkant av kampen.