Fotball

Johansen om den ydmykende debuten: - Jeg tenkte «hva er det her?»

Ble tatt av banen etter 32 minutter.

Stefan Johansen har fått en tøff start på oppholdet i Fulham.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

BAKU: Stefan Johansen har vært en av Per-Mathias Høgmos mest betrodde menn på landslaget, men nå ser det ut til at han blir satt ut av startelleveren til møtet med Aserbajdsjan lørdag kveld.

Han byttet ut Celtic med Fulham ganske sent i sommerens overgangsvindu, men møtet med det nest øverste nivået i engelsk fotball har ikke gått knirkefritt.

I debuten mot Birminghamble han tatt av banen etter bare 32 minutter.

— Da tenkte jeg «hva er det her?» sier han på fredagens pressetreff med landslaget i den aserbajdsjanske hovedstaden.

Les også

  1. Finnene raser mot Svein Oddvar Moen: - Fullstendig justismord!

  2. Norge spiller på en stadion til 4 milliarder. De store idrettsfestene skal sminke det omstridte regimet.

  3. Landslaget bor på femstjerners hotell i Baku, men NFF hevder pengebruken er mindre

Ferskingen måtte vike

Han hadde bare trent to ganger med sine nye lagkamerater, men siden kapteinen var blitt syk fikk Johansen beskjed om å starte. Det gikk ikke helt som forventet.

— Akkurat der og da var det litt spesielt, men etter en prat med treneren var det helt greit, jeg forsto begrunnelsen hans.

Forklaringen fra Slaviša Jokanović at han ville bytte om på formasjonen, og siden nordmannen var fersk i klubben var det naturlig at det var han som måtte vike.

Siden har det kun blitt én omgang, i 0-4-tapet for Bristol City, uten at midtbanespilleren som ble kåret til årets spiller i Skottland for halvannet år siden stresser nevneverdig med det.

— Når jeg husker tilbake til Strømsgodset, så tok det nesten ett år før jeg spilte der. I Celtic spilte jeg reservefotball i starten og kom innpå i noen kamper.

— Nå tror jeg det er mer det at jeg har opparbeidet meg en større profil, og folk forventer at jeg skal gå rett inn på laget. Når det ikke skjer, så blir det fullstendig kaos utad. Det takler jeg veldig fint.

Stefan Johansen ble byttet ut tidlig i sin debut for Fulham.

3 seire på 11 kamper

Nordmannen var én av 12 spillere London-klubben hentet i sommer, og resultatene har ikke stått i stil med forventningene til supporterne som er vant til spill i Premier League. 11 kamper har kun gitt tre seire.

For Johansen har det vært en utfordring at spillestilen er en litt annen enn den han er vant til fra Celtic og landslaget.

— Det er en ganske mye tøffere liga, og treneren sier «ikke stress, det tar tid å venne seg til det». Det eneste jeg gjør er å jobbe steinhardt, jeg er sikker på at jeg kommer til å spille meg inn på laget.

I Baku har han hatt en samtale med Per-Mathias Høgmo, uten å ville gå i detalj på hva som ble sagt.

Han ser ingen grunn til å sutre over at det trolig er Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred og Ole Selnæs som starter på den norske midtbanen.

Alle tre gjør det bra i engelsk, tysk eller fransk toppdivisjon.

Høgmo sa tidligere i uken at han gjerne skulle sett at Johansen allerede hadde etablert seg på Fulham-laget, men at han var veldig fornøyd med det midtbanespilleren hadde vist på trening.

— Stefan kan komme til å bli en nyttig mann i løpet av de to kampene vi står foran nå, sa Høgmo onsdag.

Norge spiller mot Aserbajdsjan i Baku lørdag klokken 18.00, og mot San Marino på Ullevaal tirsdag klokken 20.45.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball