Arsenal-kapteinen: Vi fortjente ikke å gå videre

Kaptein Per Mertesacker mener Arsenal ikke fortjente avansement. Manager Arsene Wenger mener Monaco var heldige som gikk videre.

  • Erlend Nesje

Monaco-Arsenal 0-2 (3-3 sammenlagt)

Champions League tømmes for engelske lag.

Liverpool ble slått ut i gruppespillet.

Chelsea endte årets Champions League-eventyr sist uke.

Og tirsdag kveld var også Arsenal ute av turneringen etter å ha slått Monaco 2-0 på bortebane.

De sa det ikke var mulig. Det umulige var nesten mulig for Arsenal. Men engelskmennenes desperate jakt på avansement lyktes ikke.

For det var fyrstedømmet som gikk videre på grunn av bortemålsregelen og 3-1-seieren i den første kampen i London.

Wenger: De hadde flaks

— Det beste laget gikk videre. Monaco fortjente avansementet fordi de var mye bedre i den første kampen. Vi spilte bra i dag, men det var ikke nok, sa Arsenal-kaptein Per Mertesacker ifølge BBC.

Målscorer Aaron Ramsey var enig i lagkameratens ærlige konklusjon.

Her feirer Per Mertesacker 2-0-målet med målscorer Aaron Ramsey (til venstre). Til slutt var det imidlertid Monaco og Yannick Ferreira-Carrasco (til høyre) som kunne juble.

— Vi har alltid blitt slått ut av lag som Bayern München og Barcelona i disse rundene. All mulig respekt for Monaco, men vi trodde at vi denne gangen hadde en god mulighet for avansement. Vi sørget for å gi oss selv en vanskelig oppgave i den første kampen. Vi var nære igjen, men det var ikke nok, sa Ramsey.Manager Arsene Wenger mener derimot at laget fra fyrstedømmet hadde flaks.

— Monaco hadde flaks i de to kampene. Vi kunne laget både fire og fem mål i kveld. Men vi burde vært mer kliniske i avslutningene, oppsummerte 65-åringen.

Arsenal scoret, Monaco rygget

Monaco kontrollerte, Arsenal slet med å skape sjanser mot vertenes kompakte forsvar.

Det var hverken velspilt eller underholdende. Monaco var ikke interessert i å angripe. De ville forsvare ledelsen.

Her fortviler Alexis Sánchez etter en misbrukt sjanse.

Men så smalt det plutselig i fyrstedømmet.Monaco-keeper Danijel Subašic reddet en avslutning fra Olivier Giroud. Men franskmannen fikk ballen tilbake og plasserte returen i nettaket.

Det var 53 minutter igjen av kampen og Arsenal fikk troen. De skjønte at det var mulig med et mirakel, at de skulle score tre ganger på Stade Louis II. Monaco rygget og rygget, Arsenal kunne scoret både en og to ganger før pause.

På tribunen klappet Bono og gjengen i U2. På banen delte kampleder Svein Oddvar Moen ut et feilaktig gult kort til Arsenals Alexis Sánchez da han falt innenfor 16-meteren.

Men London-laget måtte ha to mål til, og samtidig unngå baklengsmål, for å sikre avansement til kvartfinalene i Champions League.

Stresset Arsenal

Arsenal beholdt initiativet også etter hvilen. Men det ble lite ut av det.

Sakte, men sikkert, kom Monaco inn i kampen. De fikk sine kontringsmuligheter, og var mer helhjertet enn i første omgang.

FEBRILSK JAKT: Arsene Wenger gestikulerte ved sidelinjen i det som ble sett på som "den umulige oppgaven" i Monaco.

Klokken jobbet for Monaco og Arsenal ble stresset i jakten på to nye mål. Monaco var alt annet enn stresset. De varKampen så ut til å ebbe ut med et nytt engelsk lag ute av Champions League.

Men 12 minutter før slutt fikk London-laget nytt håp. Først traff Theo Walcott stolpen. Monaco klarte ikke å avklare. Ballen endte rett i beina på Aaron Ramsey, som først vendte bort en spiller, og så plasserte ballen i lengste hjørne.

Kampen levde så til de grader.

Og Arsenal var svært nær det tredje målet da Alexis Sánchez ' heading ble reddet på målstreken av keeper Subašic.

Kunne det umulige likevel være mulig?

Wengers menn fikk fem tilleggsminutter. Men det hjalp ikke. De klarte aldri å skape den avgjørende sjasnen, det avgjørende målet, og dermed er tre av fire engelske lag slått ut av Champions League før kvartfinalene.