Fotball

Phillips tilbake fra start

Aalesund gjør én endring på laget til kampen mot Aalesund.

TILBAKE: Demar Phillips starter i Haugesund.
 • Pål Are Lilleheim

Demar Phillips inn for Lars Fuhre er den eneste endringen AaFK-trener Jan Jönsson gjør fra start i dagens møte med FK Haugesund.

Etter to strake uavgjorte kamper er det ikke så veldig mye annet å velge blant for en startellever. Phillips har fått innhopp i de to siste kampene, og vurderes i dag som klar for 90 minutter.

Følg kampen LIVE

Tremaine Stewart var med i troppen forrige søndag, mot Sogndal. Og fikk noen minutter mot slutten av kampen. Men han er ikke fullstendig restituert etter skade, og er ikke med til Haugesund.

Michael Barrantes er fortsatt på landslagsoppdrag i Gold Cup med Costa Rica. Som kjent er både Jason Morrison og Daniel Arnefjord ute med langtidsskader, og Tor Hogne Aarøy er også skadet.

Både Andreas Nordvik og Abderrazaq Hamdallah har trent alternativt mot slutten av uken, men begge er med i dagens tropp. Hamdallah spiller fra start.

Bortespøkelse

AaFK reiser til Haugesund for å revansjere to uavgjorte kamper i de siste to rundene. Begge etter å ha hatt føringa, 2-0 mot Start i Kristiansand, og etter å ha ledet både 1-0 og 2-1 i hjemme mot Sogndal i forrige serierunde.

Men AaFK er ikke bare ute etter å vise at de klarer å holde på en ledelse. Laget må også få kvelt et bortespøkelse. Sist AaFK vant på bortebane var så tidlig som 14. april. Da de oransje slo Sarpsborg 2-0. Det er fem bortekamper siden. I fjorårssesongen gikk det ni bortkamper før laget kunne bokføre sin første borteseier.

Toppscorer tilbake

Haugesund og AaFK har møtt hverandre sju ganger i den øverste divisjonen, og seierne er broderlig fordelt med tre på hver. AaFK har imidlertid aldri vunnet i Haugsund. I tilsvarende oppgjør i fjor vant de hvite 4-2 den 16.mai.

Haugesund meldes å være svært revansjesugne etter 0-3-nederlaget i sesongen første kamp, i Ålesund. Og de har også målfarlige Christian Gytkjær tilbake etter skade

FKHs lagoppstilling (4-4-1-1): Per Morten Kristiansen — V Henrik Kildentoft, Vegard Skjerve, Umaru Bangura, David Myrestam - Daniel Bamberg, Trygve Nygaard, Tor Arne Andreassen, Michael Haukås - Henrik Kjelsrud Johansen – Christian Gytkjær.

Benken: Dalen, Nilsen, Bjørnbak, Haraldseid, Engblom.

AaFKs lagoppstilling (4-4-2): Sten Grytebust - Thomas Skog Martinussen, Edvard Skagestad, Jonatan Tollås Nation, Jo Nymo Matland - Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad, Demar Phillips - Abderrazzaq Hamdallah, Leke James.

Benken: Lasse Staw, Lars Fuhre, Andreas K. Nordvik, Christian Myklebust, Henrik Bjørdal.

FØLG KAMPEN LIVE OG CHAT MED VÅR JOURNALIST:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5