Fotball

- Flovik virker som det eneste rette

Sportssjef Svein-Morten Johansen får støtte fra kapteinsteamet når han slår fast at Bård Flovik burde lede TIL ut sesongen.

Bård Flovik har tatt over treneransvaret i Tromsø IL. Her er han under eliteseriekampen mot Strømsgodset i juni. Foto: NTB SCANPIX

  • Jørund Wessel Carlsen

I dag satt latteren og smilet løst på Alfheim da Bård Flovik ledet sin andre trening som midlertidig hovedtrener i TIL.

Det er en løsning som fort kan bli permanent — hvertfall ut årets sesong. Flovik har en treneravtale med TIL ut 2016. -Det ligger i kortene at han har ansvaret ut sesongen. For meg virker det som det eneste rette, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Les også

Truls Jenssen er folkets favoritt til TIL-jobben

— Faglig dyktig

Johansens utspill får støtte av lederne i spillergruppa.

— Hvis det blir Bård som får ansvaret ut sesongen, så er jeg veldig fornøyd. Han er en kjempedyktig trener som får god respons fra spillergruppa, mener TIL-kaptein Simen Wangberg.

— Det vil være spennende. Vi vet alle sammen at Bård er fotballfaglig dyktig, sier visekaptein Remi Johansen.

Selv håper Bård Flovik på et snarlig svar på hvilken rolle han skal fylle for TIL i høst.

— Hvis klubben har konkludert, så får de komme ut og si det, og legge frem en plan for det til meg. Så langt har jeg ikke hørt noen ting. Jeg har en treneravtale med TIL, men ingen avtale om å være

hovedtrener i TIL, selv om jeg har dette ansvaret midlertidig nå, sier Flovik.

Les også

Kan disse trenerne være noe, Tromsø?

Lang TIL-bakgrunn

Det er 17 år siden Bård Flovik kom inn i TILs trenerteam for første gang. Nå kan han for første gang bli en permanent løsning — i hvertfall til sesongslutt, og muligens videre dersom TIL holder plassen i eliteserien.

Akkurat dét bedyrer 50-åringen at han har et avslappet forhold til.

— Jeg har vært fotballtrener i snart 20 år. Hvordan ting utvikler seg, har med timing og de type utfordringer man får. Jeg går ikke rundt og sier at hovedtrenerjobben i TIL er det eneste i verden. Men mener TIL jeg er rett mann, så vil det selvfølgelig være interessant.

Endringer

Flovik vil ikke snakke for mye om hvordan TIL kan fremstå annerledes under hans ledelse, men sier:

— Mye av tankegodset er det samme som Steinar og jeg jobbet med ligge der. Samtidig vil jeg sette mitt preg på det. Men jeg skal ikke bruke anledningen til å si for mye om det her, dagen før kamp mot Lillestrøm, sier han.

Formasjonstreningen i går kan tyde på at Christian Landu-Landu får en mer tydelig rolle som bindeledd mellom forsvar og midtbane, i en 4-1-4-1-formasjon.

— Vi tenker ikke så mye tall, men mest på å fylle det med et innhold. Men Christian vil ha en sentral rolle, bekrefter Flovik.

- Tror du at du kan lede TIL til fornyet kontrakt i eliteserien?

— Jeg er veldig sikker på at vi skal mobilisere og ha ti gode kamper. Og da mener jeg sannsynligheten er veldig god for at vi klarer det, sier Bård Flovik.

Det er styreleder i Tromsø Idrettslag, Helge Kræmer, som uttaler på vegne av TIL-styrene i anledning hovedtrenerspørsmålet i TIL. Kræmer har ikke besvart iTromsøs henvendelser i dag.

Les også

  1. Ruben Yttergård Jenssen lanserer pappa til trenerjobben i TIL

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga84221411314
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Bård Flovik
  3. Tromsø IL