Fotball

- Vit at vi jobber knallhardt for å forsterke

<p>Jan Jönsson har mer enn nok med å stable elleve friske og raske spillere på føttene til hver kamp.</p>

Sogndal 20110730.Eliteserien fotball, Sogndal-Rosenborg. Sogndals trener Harald Aabrekk takker for kampen til Rosenborgs trener Jan Jönsson (t.h.) i eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Rosenborg på Fosshaugane Campus lørdag kveld. Kampen ender 1-1.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
  • Christian Skare Stendal

Skadelisten er lang som et vondt år, suspensjonene har begynt å dukke opp og spillere er på vei bort. Nå får Jan Jönsson merke den tynne RBK-stallen.

Denne listen volder nemlig Rosenborg-treneren store mengder hodebry om dagen:

Mikael Dorsin – karantene neste seriekamp, trenger hvile

Daniel Fredheim Holm – karantene neste seriekamp, og nettopp tilbake fra skade.

Rade Prica – småskadet, trenger avlastning.

Mushaga Bakenga – småskadet.

Per Ciljan Skjelbred – småskadet, drar til Hamburg etter returen mot Viktoria Plzen.

Boti Goa – langtidsskadd.

Michael Jamtfall – langtidsskadd.

Jon Inge Høiland – langtidsskadd.

Morten Moldskred – ute av form, trenger hvile.

Jonas Svensson – ute av form, trenger hvile.

Alejandro Lago – har bedt om å få dra, om han får lov avhenger av overgangsvinduet.

Mikael Lustig – forsvinner trolig etter sesongen, trenger hvile .

Foreløpig har bare Mohammed-Awal Issah (debuterer for RBK2 i dag) og Tom Erik Nordberg (tilbake fra utlån hos Haugesund) kommet tilbake.

Skal ha to

Jönsson ønsket seg Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk, men islendingen valgte til slutt å gå til Vålerenga. Og nå skriker omgivelsene etter forsterkninger. Det samme gjør spillerne som allerede finnes i stallen. En av spillerne Adresseavisen har snakket med sier rett ut at det trengs mer kvalitet i stallen – og at alle i stallen vet at det behøves.

Adresseavisen vet at Rosenborg jobber for å få inn ytterligere to forsterkninger i august – hvorav én i en offensiv rolle.

–Vi kommer til å fylle på i august, men nå fokuserer vi på de nærmeste dagene – og da er vi den gjengen vi er , sier Jönsson.

Vil rullere, men kan ikke

RBK-kampene kommer tett om dagen, og trener Jan Jönsson skulle så gjerne ha rullert på laget. Men – som skade— og karantenesituasjonen, samt den generelle tilstanden i stallen tilsier – har han ikke de helt store mulighetene til nettopp det.

Til onsdagens returoppgjør mot Viktoria Plzen (0-1-tap hjemme på Lerkendal) i mesterligakvaliken er både Per Ciljan Skjelbred og Rade Prica usikre. Og selv om karantenene til Daniel Fredheim Holm og Mikael Dorsin er av det kortvarige slaget kommer Rosenborg til å få merke at det kommer flere slike karantener utover i sesongen.

Det finnes også spillere som har spilt voldsomt mye denne sesongen, og som har behov for en pause. Slitasjen er tydelig, og det har gitt seg utslag i svake kamper den seneste tiden – også i lørdagens 1-1-kamp borte mot Sogndal.

–Jonas Svensson så vi direkte i den kampen at ikke kom i gang. Det er en spiller som vi har brukt mye denne sesongen. Han er ung, og er ikke vant med den belastningen. Morten Moldskred har hatt en periode der han har kommet inn i ett tempo, sier Jönsson.

–Samtidig har du backer som har spilt alt hele sesongen?

–Ja, og det er mye løping i den posisjonen som også kjennes. Dessuten har Fredrik (Winsnes) fått mye belastning, men vi har hatt behov for klokheten hans. Markus (Henriksen) har også spilt veldig mye, sier Jönsson.

Som har følgende beskjed til bekymrede og kritiske tilhengere:

–Det jobbes veldig hardt med å få inn forsterkninger. Det skal de vite om. Det er ingen som sitter i ro og er bekvem med denne situasjonen , sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien