Fotball

AaFK tapte cupdrama

Tapte 1-3 hjemme mot Lillestrøm etter ekstraomganger.

svp://33011?view=bt
  • Sveinung Nedregotten

AALESUND — LILLESTRØM 1-3 eeo.

Etter en svak start på serien håpet AaFK at cupen skulle berge jubileumssesongen der klubben fyller 100 år. Men slik gikk det imidlertid ikke. I dagens fjerderundekamp ble Lillestrøm for sterke og vant kampen 1-3 etter ekstraomganger.

Det så ut til at Lillestrøm skulle vinne 0-1 etter ordinær tid, men nesten seks minutter på overtid utlignet AaFK ved Leke James og berget ekstraomganger. Der ble etter hvert begge lag veldig slitne, men Lillestrøm hadde nok futt i beina til å sette inn den avgjørende scoringen tre minutter før slutt.

På overtid satset AaFK alt fremover, og keeper Sten Gryetbust kom opp på et frispark. Det resulterte i kontring imot, og Tommy Høiland kunne sette inn 1-3. ## Feriefotball

Kampen åpnet i et veldig bedagelig tempo i sommersola i Ålesund. Det eneste som skjedde de ti første minuttene var at Fredrik Carlsen måtte ut med det som så ut til å være en kneskade. Sakkari Mattila kom inn for AaFK.

Lillestrøm sliter utenfor banen, men er videre i cupen.

Kampen fortsatte i samme spor. AaFK var kanskje det beste laget, men pasningene gikk enten på tvers eller var veldig upresise, og tempoet var dårlig. Det virket som spillerne fortsatt var på ferie.Lillestrøm fikk kampens første mulighet først etter 25 minutter. Petter Vaagan Moen curlet et frispark mot nærmeste kryss, men der hang Sten Grytebust og fikk slått til corner. En ikke altfor vanskelig redning av AaFK-keeperen.

Phillips burde scoret

I det 32. minutt fikk Demar Phillips en gigantmulighet til å gi AaFK ledelsen. En offensiv Akeem Latifu gikk oppover og innover i banen fra sin backposisjon og slo et strålende innlegg på hodet til Phillips, som sto mutters alene fem meter fra mål. Men Phillips greide merkelig nok ikke å styre headingen på mål.

Minuttet etterpå var det farlig i den andre enden, da Erling Knudtzon spilte ballen forbi Grytebust, bare for å se at Oddbjørn Lie kom i mellom og nærmest klarerte ballen på målstreken.

Nå skjedde det plutselig mye og like etter kom Mikael Dyrenstam høyest på en AaFK-corner. LSK-keeper Origi så ut til å være litt langt ute, men han fikk rygget tilbake og fanget ballen. Da var det spilt i 36 minutter.

Etter dette skjedde det lite igjen, og den spillemessig svake omgangen ebbet ut med 0-0. ## Vaagan Moen scoret

I det 48. minutt misset AaFKs nye midtstopper Mikael Dyrenstam med et enkelt mottak. Knudtzon snappet ballen og kom alene med Grytebust. Avslutningen fra LSK-spilleren gikk i stolpen og ut.

Det var et varsel på hva som skulle komme et par minutter senere. Denne gangen var det Akeem Latifu som var passiv på midtstreken. Lillestrøm brøt foran Latifu, fosset i angrep og Petter Vaagan Moen banket ballen i mål fra seksten meter.

Dette var en skikkelig kalddusj for AaFK, som virket å være smått paralyserte. Med målet fikk Lillestrøm kampen inn i sitt spor, og kunne ligge kontrollert med lagdelene og kontre med en løpsvillig og rask Erling Knudtzon på topp.

Skuddvillig Mattila

Etter hvert fikk AaFK samlet troppene og fikk satt et visst press på Lillestrøm. Men hjemmelaget kom sjelden lenger enn til LSKs sekstenmeter, der Sakkari Mattila fyrte av et par småfarlige skudd som bortelagets keeper Origi hadde grei kontroll på.

AaFK sleit med å skape sjanser, men fikk en god mulighet ved Torbjørn Grytten i det 85. minutt. Grytten kom seg fri inne i LSKs sekstenmeter, men skuddet med venstrefoten gikk like utenfor mål. Dette var starten på en liten sluttspurt av AaFK, og minuttet senere fikk laget frispark i meget god posisjon. Jo Nymo Matland la ballen over muren, men skuddet gikk for midt på mål og Origi bokset til corner.

Nærmere enn dette så det ikke ut som AaFK skulle komme, men over fem minutter på overtid, i kampens aller siste angrep, kom utligningen. AaFK hadde sendt alt av folk i angrep og polet ballen opp i Lillestrøms sekstenmeter. En slik poler ble plutselig stusset helt i gjennom til Leke James, som tuppet ballen forbi gode Origi og i mål.

Dermed ble det ekstraomganger.

AaFK virket friskest i starten av ekstraomgangene og Aarøy var nære på å stusse inn et frispark i det 93. minutt, men han fikk ikke nok hår på ballen og den gikk til side for mål.

I det 99. minutt var det Lillestrøm som fikk et par nesten-muligheter eller klabb og babb i AaFK-feltet. Den første ble reddet av Grytebust, mens Tommy Høiland satte den andre muligheten like over mål.

Begge lag var tydelig slitne, men AaFK virket kanskje å ha hakket mest sprut i beina før andre ekstraomgang.

Skuddkrampe

Etter 106 minutter fikk Torbjørn Grytten en god skuddmulighet fra seksten meter. Skuddet var godt, og Origi måtte ut i full strekk for å slå til corner. Grytten dro på seg en skikkelig krampe i skuddøyeblikket og haltet rundt resten av kampen. Krampe fikk også flere andre av de andre AaFK-spillerne etter hvert som kampen nærmet seg straffesparkkonkurranse.

Dette utnyttet til slutt Lillestrøm, og to minutter før slutt kom seiersmålet. AaFK mistet igjen ballen ved midtstreken, Lillestrøm kontret og en LSK-spiller fikk til slutt rotet ballen over streken.

På overtid satset AaFK alt fremover, og keeper Sten Gryetbust kom opp på et frispark. Det resulterte i kontring i mot, og Tommy Høiland kunne sette inn 1-3 som ble sluttresultatet.

Resultater 4. runde i cupen:

Brann – Ranheim-4-2 Les sakher!

Aalesund – Lillestrøm -1-1 (1-3 e.eo) Les sakher!

Haugesund – Tromsdalen -5-0 Les sakher!

Molde – Mjøndalen -4-1. Les sakher!

Odd – Vålerenga -3-2 Les sakher!

Sarpsborg – Start -2-1 Les sakher!

Viking – Sogndal -4-1 Les sakher!

Vi fulgte kampen direkte:

svp://33011?view=bt

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Aalesunds FK
  3. Lillestrøm SK