Fotball

Slovensk og maltesisk motstand for AaFK

AaFK møter slovenske Koper og maltesiske Hibernians på treningsleiren.

Travle dager i vente for AaFKs trenertrio Trond Fredriksen (fra v), Karl Oskar Fjørtoft og keepertrener Frank Mathiesen. Lørdag er det kamp i Stockholm, og kommende tirsdag går turen til treningsleir på Malta. Her etter onsdagens trening hjemme i Ålesund.
  • Helge Skuseth

Først i dag onsdag fikk AaFK vite hvilke to motstandere de skal møte på treningsleiren på Malta i neste uke. Og trener Trond Fredriksen var fornøyd med mostanderne.

— Vi møter det jeg tror er et meget bra lag i FC Koper fra Slovenia samt Hibernians FC fra Malta. Det høres ut som en grei matching for oss, sier han.

Les også

Boli kan bli den første av flere AaFK-signeringer

FC Koper ligger nå på 6. plass i den slovenske toppserien, og har blant andre den tidligere Brann— og Sandefjord-spilleren Tijan Jaiteh på laget.

Hibernians, som ikke må forveksles med den skotske klubben Hibernian, har vunnet ti ligatitler på Malta. Men den siste tittelen kom i 2009. Artig

– Det er artig å møte utenlandsk motstand, det gjør noe med garderobe-følelsen hos spillerne. De blir mer oppspilte, klare for innsats i slike treningskamper, mener Trond.

AaFK drar til Oslo kommende tirsdag, og videre til Malta onsdag morgen. Med retur til Norge onsdagen deretter.

Les også

Solgt for ti millioner for ett år siden. Nå er han AaFK-aktuell

Stabæk har nettopp vært på en lignende treningsleir på Malta, og var svært fornøyd. Både med temperatur, innkvartering og baneforhold.

Djurgården

Men før Malta skal AaFK til Stockholm, der de skal møte virkelig tøff motstand i Djurgården.

— Og det blir skikkelig «trøkk» rundt den kampen, som spilles i Tele 2 Arena. Djurgården skal lansere årets drakt i forkant av denne kampen, og dette er visst svære greier i Sverige. Det er allerede solgt over 5000 billetter til kampen, forteller Fredriksen.

Denne kampen spilles kommende lørdag, og AaFK drar med kun 16 spillere. Og kun én keeper. Andreas Lie er skadd, og Lars Cramer blir eneste keeper i troppen.

— Blir Lars skadd, så har vi avtalt med svenskene at vi får låne en keeper av dem, opplyser Fredriksen.

Om spissen Franck Boli, som nå trener med AaFK, blir med til Sverige er foreløpig uvisst. Det samme gjelder Leke James, der rykter om en overgang til kinesisk eller russisk fotball fortsatt surrer. Leke trente ikke med AaFK hverken tirsdag eller onsdag.

Les også

  1. AaFK-sjefen: - Vi fikk tidvis kjørt oss

  2. Lie med matchvinnerredning

  3. Ribbeinsbrudd for Andreas Lie: - Timingen er elendig

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK