Fotball

Keane sparket

<p>Ferdig som manager i Ipswich.</p>

Sunderland manager Roy Keane--------------------Matt West / BPIBarclays Premier LeagueSunderland v Manchester City31 August 2008Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Digitalsport

 • 100% Sport

Roy Keane er ferdig som manager i Ipswich. Førstelagstrener Ian McParland leder «traktorgutta» mot Chelsea i FA-cupens tredje runde søndag.

Eier Marcus Evans mistet troen på iren etter voldsom formsvikt den siste tiden. Etter en fin start på sesongen er Ipswich falt til 19.-plass i den engelske mesterskapsserien (nivå to).

Under Keane har Ipswich bare vunnet 28 av 81 kamper. Sju av de ni siste kampene endte med tap. Siste kamp ble 0-1-tapet mot Nottingham Forest.

– Jeg kan bekrefte at Ipswich har avsluttet kontraktsforholdet med Roy Keane med umiddelbar virkning, sa Ipswich-formann Simon Clegg på fredagens pressekonferanse.

Statistikksenter Mesterskapsserien:

 • tabellen | kampene | kort | toppscorer

39 år gamle Keane, som var kaptein da Manchester United tok sin berømte trippel i 1999, reagerte med skuffelse og tristhet da han fikk beskjeden om at perioden på Portman Road var over.

– Jeg er skuffet. Men resultatene har ikke vært så gode som jeg hadde håpet, og når resultatene ikke er gode, får manageren sparken. Slik er spillet, heter det i en uttalelse fra Keane.

Keanes avgang kom bare 48 timer foran FA-cupkampen mot Chelsea. Ipswich er dessuten klar for semifinale i ligacupen, hvor Arsenal venter. Etter en flott spillerkarriere i Manchester United har Keane også vært manager i Sunderland.

– Jeg jobbet hardt for å bygge opp laget gjennom overgangsvinduet. Vi forberedte oss godt til kampene mot Chelsea og Arsenal, og det at vi nådde semifinalen beviser hva jeg vet laget er godt for. Jeg ønsker dem lykke til, sa den sparkede sjefen. (NTB)

 1. Les også

  Keane-erstatter er klar

 2. Les også

  Keane: - Grusomt å se på United

 3. Les også

  Brown tar over Preston

 4. Les også

  Ettertraktet Larsson

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Keane-erstatter er klar

 2. FOTBALL

  Keane om Arsenal: - Kunne ikke blitt verre

 3. FOTBALL

  Dalglish ubeseiret på 13 kamper mot Chelsea

 4. FOTBALL

  Zigic ble helten

 5. FOTBALL

  &ndash; Virker som en ny trener får sparken hver dag

 6. FOTBALL

  Keane: - Grusomt å se på United