VIF kan møte heksegryte i Hellas

<br></br><br></br><p>Av sikkerhetsmessige grunner har det ofte vært ulovlig med bortesupportere på PAOK-kamper.</p>

paok
  • Yasmin Sunde Hoel
andresen

Martin Andresens menn skuffet stort i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League. Hjemme mot PAOK ble spissproblematikken i laget svært synlig. Selv om Vålerenga var frempå flere ganger mot det langt bedre rangerte greske laget, klarte de aldri å spille seg til de gode målsjansene.

— Veikt

— Det ble veikt. Vi sliter fortsatt med å lage mål. Dessuten mangler vi den kynismen de hadde, og er for snille, sier Andresen.

Neste torsdag spilles returoppgjøret i byen Thessaloniki i Hellas.

Her venter det trolig ganske uvante forhold for det norske laget og VIF-supportere som velger å reise for å se kampen. PAOK-supporterne er kjent for å være intense og fiendtlig innstilte mot andre lags støttespillere. Ofte har det vært ulovlig med bortesupportere på enkelte oppgjør i den hjemlige serien, siden det flere ganger har brutt ut store slåsskamper.

På Ullevaal markerte de rundt 100 tilreisende supporterne seg ved å kaste sekker på en av de norske fotografene som stilte seg foran dem. Selv om de var i undertall, lagde de mye liv på tribunen. Andresen sier han er klar over hva som venter.

— Det blir nok veldig stemning der. De er mer ivrige enn vi er vant til. Dessuten er det mye varmere i Hellas, noe som også kan påvirke oss, sier han til aftenposten.no.

- Kan slå dem igjen

Les også:

Han vet hva han snakker om. Vålerenga spilte borte mot PAOK senest i 2009. Da vant Vålerenga det ene oppgjøre, men røk ut på bortemålsregelen.

- Vi har slått dem før, og vet at det går an å slå dem igjen. Utgangspunktet vårt nå er veldig vanskelig, men ikke håpløst, sier Andresen.

Han ergrer seg over 2-0 målet, som kom bare sekunder før ordinær spilletid etter frispark.

— Muren sto rett, men jeg vet ikke om spillerne hoppet som de skulle. Det gjør alt så mye, mye vanskeligere, sier Andresen.

Med to baklengsmål sier det seg selv at det vil bli en svært vanskelig oppgave for Vålerenga å ta seg videre i turneringen.

— Men vi skal gjøre alt for å gå videre. Europa er det store målet vårt i år, understreker Andresen.