Fotball

Brann vant toppkampen og er tilbake på tabelltoppen

Passerte Rosenborg etter seier i Haugesund.

LEDER SERIEN: Brann-spillerne feirer scoring og en imponerende borteseier i Haugesund.
  • Reidar Løfaldli
  • NTB

FK HAUGESUND - BRANN 1–3

Brann imponerte med en sterk borteseier mot Haugesund lørdag kveld. Det endte 3–1 til de helrøde etter scoringer av Daouda Bamba, Gilli Rólantsson og Kristoffer Barmen.

Det hjalp ikke at tidligere Brann-spiller Fredrik Pallesen Knudsen reduserte på tampen.

Bergensklubben passerer Rosenborg med ett poeng, og er tilbake på tabelltoppen i Eliteserien.

Rosenborg spiller mot Vålerenga i Oslo søndag kveld.

– Vi ligger helt der oppe. I morgen skal vi kose oss og se på Rosenborg. Vi regner med at Vålerenga tar dem, sa en smilende Ruben Yttergård Jenssen til Eurosport etter kampen.

HYLLER FANSEN: Brann-spillerne takker for kampen etter seieren mot Haugesund.

Bamba leverte

Daouda Bamba leverte umiddelbart i sin første kamp fra start som Brann-spiller.

På tampen av sommerens overgangsvindu ble Bamba løsningen på Branns spissjakt. Etter to innhopp fikk han lørdag endelig sjansen i bergensernes startoppstilling.

Det tok bare ni minutter for Bamba å vise seg tilliten verdig. Da stanget han helt upresset inn 1-0 på et solid innlegg fra Gilbert Koomson. FKH-forsvaret gjorde ikke akkurat en god jobb i sitt forsøk på å demme opp for Branns nye spiss.

Tidligere i sesongen scoret Bamba sju seriemål for Kristiansund.

SCORET: Daouda Bamba feirer sitt mål mot Haugesund.

Haugesund ble hardt straffet for å gjøre enkle feil. Kun tre minutter etter baklengsmålet rotet Alexander Stølås det til da han prøvde å stoppe et gjennomspill. Han mistet oversikten, og det ga Gilli Rólantsson muligheten til å snappe opp ballen.

Alene med Per Kristian Bråtveit holdt færøyingen hodet kaldt og plasserte Branns 2-0-scoring lett forbi FKHs sisteskanse.

Begge målene kom rett foran en smekkfull bortesving med over 1500 tilreisende Brann-supportere.

– Det er helt fantastisk å høre gjengen bak her. Det er godt å høre at de er med oss, sa Kristoffer Barmen til Eurosport.

Les også

Deila før kampen mot Rosenborg: – Jeg håper Brann vinner serien

Kanonscoring av Barmen

Kampen var langt på vei punktert da Kristoffer Barmen på vakkert vis curlet inn gjestenes tredje scoring etter 62 minutter. Det skjedde etter en perfekt kontring, der Bamba noterte seg for den målgivende pasningen.

– Det skjer en gang i karrieren. I dag kom min dag, sa Barmen om sitt eget perlemål.

Rett etterpå ble Bamba tatt av banen. Scoring og assist var en sterk søknad til trener Lars Arne Nilsen om å få fortsette på topp for Brann.

Haugesund slet med å trenge gjennom et bortelag som tilsynelatende hadde full kontroll, men i det 80. minutt kom 1-3-reduseringen. Fredrik Pallesen Knudsen kriget ballen forbi Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger etter en corner.

FRUSTRERT: Kristoffer Haraldseid fortviler etter en forspilt Haugesund-mulighet.
Les også

Stor oversikt: Her er Eliteseriens billigste og dyreste billetter

To strake seire

Målet tente et håp hos vertene. Noen minutter senere kom Kristoffer Haraldseid til en kjempesjanse, men høyrebackens forsøk ble reddet av Sahin-Radlinger.

Dette er første gang siden mai at Brann står med to strake trepoengere i Eliteserien. Nå satser laget på at rekken kan bli lang i jakten på det første seriegullet siden 2007.

Haugesund ligger fortsatt på tredjeplass med sine 38 poeng, men med to tap på rappen har rogalendingene åpnet medaljedøra for lagene bak seg. Molde og Ranheim er nærmest, som begge har 34 poeng. Deretter følger Vålerenga med 33.

Joakim Våge Nilsen var skuffet over at FKH ikke var bedre i lørdagens toppkamp.

– Vi åpnet egentlig greit de første fire-fem minuttene, men så vet jeg ikke hva som skjedde. Vi slapp inn to enkle mål, og etter det falt vi nedpå. Ikke godt nok. Vi var ikke i nærheten av tre poeng.

(NTB/100% Sport)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann
  3. FK Haugesund